На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Вкусът на България стартира...

Тази събота от 11:00 ч. „Вкусът на България“ по bTV ще...

Скорсезе: Моля ви, не гледайте Ирландецът на телефон

отпечатай новината

03.12.2019 15:23 | Видян 1163 пъти

Скорсезе: Моля ви, не гледайте Ирландецът на телефон

Броени дни, след като новият филм на носителят на „Оскар“ Мартин Скорсезе - „Ирландецът“ тръгна по стрийминг платформата на Netflix, режисьорът отправи апел към зрителите си – да не гледат заглавието на телефон.

"Бих предложил, ако някога искате да видите който и да е от моите филми, моля ви, моля ви, не ги гледайте на телефон, моля! Може би на голям iPad...", каза той по време на свое интервю в YouTube канала на Питър Травърс. Режисьорът признава, че знае, че продължителността от три часа и половина на „Ирландецът“ означава, че зрителите вероятно ще трябва да се отделят от екрана поне за малко, за да отидат до тоалетната, например.

Въпреки това смята, че филмът е достатъчно интересен, за да прикове вниманието на киноманите дотолкова, че да изключат телефоните си дори ако го гледат в домашни условия.

Припомняме, че „Ирландецът“ има разпространение по киносалоните в САЩ, което е важно условие, за да може филмът да се нареди сред фаворитите за наградите „Оскар“. „Не казвам, че филмът е добър, защото е мой. Историята е много интересна и ме правеше съпричастен всеки път, когато се докоснах до нея.

Перфектно би било, ако зрителите можеха да видят „Ирландецът“ на голям екран. Смятам обаче, че успях да покрия със заснемането почти всички възможни начини относно това как може да се гледа. (...) Не знам как да правя кино за телефон. Искаше ми се да знам, но не го разбирам“, казва още Скорсезе.

Източник: Monitor
Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !