Отложиха концерта на Сибел Джан

Концертът на легендарната певица Сибел Джан, предвиден за...

Ново дело срещу Харви Уайнстийн

Холивудският продуцент Харви Уайнстийн отново ще влезе в...

Над 50 „Приказки за готвене“ в книгата „Любимо от родната кухня с Мнчев и Шишков“ от ЛИДЛ

отпечатай новината

04.12.2019 10:23 | Видян 547 пъти

Над 50 „Приказки за готвене“ в книгата „Любимо от родната кухня с Мнчев и Шишков“ от ЛИДЛ

В навечерието на най-семейния празник – Коледа, от Lidl са приготвили поредната изненада за своите клиенти -  книгата „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“, в която са събрани традиционни български рецепти. Специалното издание съдържа не само вкусни рецепти, но и истории за родната кухня, с интересни факти и легенди около произхода на всяко ястие.

Как да се сдобиете с книгата „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“?

 

В периода от 2 до 22 декември при пазаруване в търговската мрежа на Lidl за всеки 25 лв. от стойността на покупката в една касова бележка клиентите ще получават по 1 точка, а при 5 събрани точки ще могат да получат специалното издание.

 

В него ще може да се открие информация за това, как се приготвят ястия от традиционната национална кухня, както и споделени рецепти, предавани поколения наред в родове от цяла България. Книгата е създадена под редакцията на Мария Маркова, гл. ас. д-р към Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН, която представя и историята на основните продукти и продуктови групи, известни в България от векове.

 

Написани увлекателно и придружени с изящни фотографии, рецептите са превърнати в истински приказки за готвене. Сред тях има отдавна забравени български ястия като барабойника, суджучената каша, белия мъж, петмеза от круши, както и любимите традиционни гозби като пататник, чомлек и добруджанска яхния, представени през кулинарния прочит на Шеф Иван Манчев и Шеф Таньо Шишков.

 

В новата книга „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“ Лидл представя и едни от най‑успешните български производители, с които компанията работи в посока съхраняване и развиване на родните вкусове и продукти. Това е и част от стратегията на Лидл - активна работа с български производители за разработване на местни продукти, защото от веригата вярват, че качествените локални продукти са в основата на любимите ни родни ястия.

 

Пълните условия за това, как да се сдобиете с книгата „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“, могжете да намерите на www.lidl.bg/kniga.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !