Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Над 50 „Приказки за готвене“ в книгата „Любимо от родната кухня с Мнчев и Шишков“ от ЛИДЛ

отпечатай новината

04.12.2019 10:23 | Видян 1027 пъти

Над 50 „Приказки за готвене“ в книгата „Любимо от родната кухня с Мнчев и Шишков“ от ЛИДЛ

В навечерието на най-семейния празник – Коледа, от Lidl са приготвили поредната изненада за своите клиенти -  книгата „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“, в която са събрани традиционни български рецепти. Специалното издание съдържа не само вкусни рецепти, но и истории за родната кухня, с интересни факти и легенди около произхода на всяко ястие.

Как да се сдобиете с книгата „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“?

 

В периода от 2 до 22 декември при пазаруване в търговската мрежа на Lidl за всеки 25 лв. от стойността на покупката в една касова бележка клиентите ще получават по 1 точка, а при 5 събрани точки ще могат да получат специалното издание.

 

В него ще може да се открие информация за това, как се приготвят ястия от традиционната национална кухня, както и споделени рецепти, предавани поколения наред в родове от цяла България. Книгата е създадена под редакцията на Мария Маркова, гл. ас. д-р към Института за етнология и фолклористика с Етнографски музей към БАН, която представя и историята на основните продукти и продуктови групи, известни в България от векове.

 

Написани увлекателно и придружени с изящни фотографии, рецептите са превърнати в истински приказки за готвене. Сред тях има отдавна забравени български ястия като барабойника, суджучената каша, белия мъж, петмеза от круши, както и любимите традиционни гозби като пататник, чомлек и добруджанска яхния, представени през кулинарния прочит на Шеф Иван Манчев и Шеф Таньо Шишков.

 

В новата книга „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“ Лидл представя и едни от най‑успешните български производители, с които компанията работи в посока съхраняване и развиване на родните вкусове и продукти. Това е и част от стратегията на Лидл - активна работа с български производители за разработване на местни продукти, защото от веригата вярват, че качествените локални продукти са в основата на любимите ни родни ястия.

 

Пълните условия за това, как да се сдобиете с книгата „Любимо от родната кухня с Манчев и Шишков“, могжете да намерите на www.lidl.bg/kniga.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !