Райън Гослинг бил подвластен на...

Райън Гослинг е едно от най-големите имена в Холивуд. Но...

Джони Деп купува средновековен замък...

Холивудската звезда Джони Деп иска да купи средновековен...

Кърк Дъглас на 103

отпечатай новината

09.12.2019 13:45 | Видян 1361 пъти

Кърк Дъглас на 103

Кърк Дъглас (на английски: Kirk Douglas, роден Исур Даниелович Демски) е американски актьор и продуцент. Баща е на актьора Майкъл Дъглас. Той е на 17-то място в списъка на 100-те най-добри актьори за всички времена и един от единствените двама останали живи актьори в този списък. Другият е Сидни Поатие. Той е един от последните живи главни актьори от Златната ера на Холивуд.


Той отпразнува своята 103-годишнина. Кърк заема 17-то място в класацията на 100-те най-добри актьори за всички времена, направена от Американския филмов институт (AFI). През своята изключителна кариера се е снимал в над 90 филма, включително и под режисурата на гении като Стенли Кубрик, Били Уайлдър, Уилям Уайлър, Винсънт Минели и др.  Роден е на 9 декември 1916 г. в градчето Амстердам, щата Ню Йорк, в бедно еврейско семейство, емигрирало в САЩ от Русия (по-точно от днешен Беларус) през 1912 г.

Истинското му име е Исур Даниелович Демски. Той е четвъртото от общо седем деца на на Брайна и Хершел Даниелович (Хари и Берта Демски). На Кърк, който бил много ученолюбив, му се налага отрано да си пробива път в живота с труд, изкарвайки сам прехраната си като разносвач на вестници, сервитьор и товарач, а докато учел в университета Сейнт Лорънс работи като професионален борец. Интересът му към актьорството го отвежда в Американската академия за драматични изкуства в Ню Йорк и по това време дебютира на сцената в няколко малки постановки на Бродуей.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !