Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Над 200 деца и юноши премериха сили в турнира по борба G.P. Group Cup

отпечатай новината

09.12.2019 16:23 | Видян 951 пъти

Над 200 деца и юноши премериха сили в турнира по борба G.P. Group Cup

Над 200 деца и юноши от 22 клуба от страната премериха сили в първото издание на турнира по свободна борба G.P. Group Cup, който се проведе в зала „Арена Шумен“ в неделя. На два тепиха феновете на спорта наблюдаваха уменията на борци във възрастовите групи: подготвителна, деца, момчета, кадети и юноши.

Сред официалните лица на турнира бяха кметът на Шумен Любомир Христов, зам.-кметовете Боян Тодоров и Росица Антонова, както и директорът на ОДМВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим.
Състезателите на спортен клуб „Шумен“, които заедно с „Джи Пи Груп“ АД домакинстваха турнира, спечелиха общо 13 медала, с което спечелиха и купата за отборното класиране, изпреварвайки борците от Добрич и Горна Оряховица.

Златни медалисти станаха Петър Петров при юношите, Алпай Хасанов при кадетите, Ердал Шукри и Стефан Стефанов при децата.  Две от специалните награди също останаха в Шумен. Петър Петров бе определен за най-техничен състезател, а Стефан Стефанов – за най-перспективен.
„За „Джи Пи Груп“ АД спортът е кауза. Ние от години подкрепяме родните спортисти и ще продължаваме и занапред. Планираме турнирът по борба да стане ежегоден и догодина да бъде включен в официалния календар на Българската федерация по борба“, коментира Емил Мартинов, регионален мениджър на „Джи Пи Груп“ АД за град Шумен.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !