Понякога Бог разбива сърцето ти, за...

Понякога Бог разбива сърцето ти, за да спаси душата ти.

Златните момчета идват в Зала 1 на НДК

Събитието ще се състои на 21. Март (четвъртък) от 20:00...

Манекенка съди Мис Свят за дискриминация

отпечатай новината

10.12.2019 12:23 | Видян 1008 пъти

Манекенка съди Мис Свят за дискриминация

Украинската манекенка Виктория Дудушенко подаде съдебен иск срещу организаторите на най-големия международен конкурс за красота Мис Свят. Повод за това стана дисквалифицирането й миналата година от финала на събитието, след като именно тя бе излъчена победителка в страната си.

Дудушенко не бе допусната до подиума на Мис Свят, след като стана ясно, че е майка на 5-годишен син и има развод зад гърба си, предава Монитор.

Година след дисквалификацията моделът се обръща към съда с основанието, че организаторите са я дискриминирали и публично унижили.

"Не можех да повярвам, че това нещо може да е реалност в наши времена", коментира още красавицата.

Мис Свят съществува от 1951 г., като до момента не е правил изключения с правилника, касаещ участничките да са неомъжени и все още да не са родители. Самата Дудушенко е била запозната с регламента, но твърди, че е била убедена от организаторите на местно ниво в Украйна да декларира погрешно статута си.

Макар че от Мис Свят отказват към момента да коментират казуса, преди време Джулия Морли, която е начело на конкурса, обясни, че въпросните правила са с цел да се защитят именно децата.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !