Венеция започва да събира такса за...

Венеция ще започне да събира такса за еднодневни...

Гледате колите и парите ми, но не...

Флойд Мейуедър реши да даде съвет на бойците и феновете,...

Стефан Данаилов откри новата сцена на Министерството на културата

отпечатай новината

13.04.2009 16:40 | Видян 3538 пъти

Стефан Данаилов откри новата сцена на Министерството на културата

Министърът на културата Стефан Данаилов откри новата сцена на Министерството на културата, предаде БГНЕС. "Сцена 17" се намира на седмия етаж в сградата на Министерството на културата (МК), а наименованието й идва от адреса на МК – бул. "Александър Стамболийски 17”.

Изграждането на сцената започва през есента на 2008 година по инициатива на културният министър. Самият той сподели при откриването й, че тя е била негова мечта от отдавна. "Сцена 17” ще бъде безвъзмездно предоставяна на творци и артисти, както за спектакли на различните видове изкуства, така и за промоции на книги и семинари. Тя е разположена на 118 кв. м, като сцената е 48 кв. м и има 60 зрителски места. Обзвеждането и оборудванвето й, са изразходвани 420 хил., а за покрива 14 хил. 600 лева.

По повод откриването на новата придобивка на Министерството на културата днес се поставя спектакълът "Жажда” на младия театрален режисьор Велимир Велев, който е и преподавател в НАТФИЗ. В спектакъла участват десет абсолвенти от Театралната академия, които са включени и в създадения от Велев пръв у нас "интерактивен театър”.

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !