В новата реалност в Темата на NOVA

Как изкуственият интелект ни променя? Как влияе върху...

Сините в Hell's Kitchen загубиха...

Славейко, един от най-опитните готвачи в отбора на...

Бестселърови заглавия и гостуващи автори през 2020

отпечатай новината

27.12.2019 12:37 | Видян 1414 пъти

Бестселърови заглавия и гостуващи автори през 2020

И през 2019 година издателска къща „Хермес“ продължи да радва българските читатели със забележителни заглавия. За втора поредна година безпрецедентен фаворит на книжния пазар се оказа „Тънкото изкуство да не ти пука“. На голям интерес се радваха още „Лечителят медиум: Помощ за черния дроб“ от Антъни Уилям, „Изкуството да създаваме спомени“ от Майк Викинг, „Книгата на Руми”, адаптирана от Мариам Мафи, „Повелителката на конете“ от Джоджо Мойс, „Сигнал за живот” от Жозе Родригеш душ Сантуш, здравни книги, бизнес литература и популярна психология, красиво илюстровани детски издания.

Изминалата година беше изключително успешна за българските автори, като освен нови книги от Владимир Зарев, Ивинела Самуилова, Димо Райков и Камелия Кучер, ИК „Хермес“ представи и няколко дебютиращи писатели, които бързо спечелиха сърцата на българските читатели.

За 2020 г. ИК „Хермес“ готви още интересни изненади. Сред тях са и двама гостуващи автори, които ще посетят страната ни през март и април.

На 14 януари ще бъде публикувана дългоочакваната нова книга от автора на „Тънкото изкуство да не ти пука“. Още по-провокативен и безкомпромисен, във „Всичко е прецакано“ Марк Менсън анализира кризите на съвременното общество и дава необичайни предложения за преодоляването им.

Едно заглавие, което феновете на нехудожествената литература може да очакват през януари, е „13 неща, които психически силните хора не правят“ от Ейми Морин. Книгата предлага подход за развиване на ментална сила, насочен към овладяване на мислите, емоциите и поведението.

Ако предпочитате разтоварващо четиво, през първия месец от годината може отново да се отправите на приятна разходка по най-романтичната улица в света. Втората книга за петте приятелки от „Валери Лейн“ - „Магазинчето за шоколад и мечти“ излиза на 21 януари.

На 28 януари ще бъде публикувано интригуващо заглавие за всички почитатели на криминалните романи и Агата Кристи - „Талант за убийство“ от Андрю Уилсън. Романът е базиран на една от неразрешените мистерии на миналия век - изчезването на Агата Кристи през зимата на 1926 г. Авторът преразказва събитията от реалната случка, опирайки се на исторически факти, като запълва неизвестните с помощта на собствения си талант и въображение.

Февруари ще ни запознае с една талантлива шведска писателка – София Лундберг. Нейният роман „Червеният тефтер“ със сигурност ще се хареса на почитателите на историческите романи и книгите на Алисън Ричман.  Книгата отвежда читателите на пътешествие през времето и пространството, любовта и загубата, и превръща Лундберг в блестяща нова звезда в скандинавската литература.

Почитателите на „Сушата“ от Джейн Харпър ще могат да се потопят в дългоочаквания втори роман за Арън Фолк - „В дивата пустош“. Криминалният трилър отново ще ни пренесе в Австралия и обещава нова порция вълнуващи разследвания.

В началото на пролетта очакваме първия гостуващ писател на ИК „Хермес“ – Хавиер Сиера. Авторът на „Тайната вечеря“ ще се срещне с българските си почитатели в София и Пловдив през март, когато ще бъде публикувана и най-новата му книга „Невидимият огън“. Романът е отличен с престижната награда „Планета“ и още с излизането си в Испания пожъна огромен успех, като надмина по продажби „Произход“ на Дан Браун.

Следващият литературен гост ще пристигне в началото на април. Шведският писател Томас Ериксон ще представи книгата си „Заобиколени от идиоти“ по време на семинари в София и Пловдив. Книгата ни помага да се научим как да разбираме и да си комуникираме с хора, които са коренно различни от нас. Темата може да бъде полезна на всеки – независимо дали се занимава с управление на човешки ресурси, работа в екип, обучение, коучинг или просто иска да развие уменията си за комуникация.

Освен че ще ни запознае с нови писатели, 2020-та ще ни зарадва и с нови книги от утвърдени и обичани автори като Джоджо Мойс, Сандра Браун, Даниъл Силва, Джеймс Патерсън, Франсис Мейс, Сара Джио, Алисън Ричман, Джени Хейл, Рюдигер Далке, д-р Джош Акс и много други.

Почитателите на българската литература ще могат да се насладят на нови книги от Георги Константинов, Георги Мишев, Недялко Славов, сборник с пътеписи от Георги Божинов, книга от журналиста Исак Гозес за живота на художника Никола Манев и от Неда Андонова за Паисий Хилендарски.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !