Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Мистерията на българските гласове в световна кампания за климата

отпечатай новината

30.12.2019 15:23 | Видян 1044 пъти

Мистерията на българските гласове в световна кампания за климата

Хорът „Мистерията на българските гласове“ даде тон за песен за опазването на климата.

Съставът, който е носител на престижната награда „Грами“, се включи в глобалната кампания #Resolution2020, подкрепена от световни звезди като холивудската актриса Ема Томпсън и шотландската певица Ани Ленъкс, предава Монитор.

Вече трета седмица песента Resolution Song, написана за кампанията, набира мощна подкрепа от цял свят в социалните мрежи. До този момент парчето е изпято и споделено от десетки изпълнители и хорове от различни държави.

Организаторите на глобалната кампания лично са поканили световноизвестния наш женски хор да се присъедини към инициативата. На български и английски съставът записа своя клип в Южна Франция, в единствения почивен ден по време на скорошното си турне там.

Условието на организаторите е всеки, подкрепил кампанията, да изпее своя версия на песента. Посланието трябва да е отправено на собствения език, за да може да стигне до сънародниците на изпълнителя, а той трябва да номинира друг изпълнител за участие в кампанията.

"Мистерията на българските гласове" номинира за участие в кампанията френската вокална група Corou De Berra.

До този момент подкрепата си към кампанията са изразили състави, индивидуални изпълнители и общности от САЩ, Нигерия, Бразилия, Полша, Монголия, Южна Корея, Тринидад и Тобаго, Индия и Канада.

Междувременно равносметката на "Мистерията на българските гласове" за вече отминаващата 2019 година изглежда така: над 40 концерта в 14 държави. Най-много са гастролите на хора във Франция - 15, следвани от Португалия и Полша с по 3, както и Холандия, Великобритания и Швейцария с по два концерта.

 

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК!!!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !