Новият албум на Бионсе е тук

Албумът на Бионсе е тук. Нейният нов по-дългосвирещ...

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Dolce & Gabbana и Armani откриха Седмицата на мъжката мода в Милано

отпечатай новината

13.01.2020 11:37 | Видян 1191 пъти

Dolce & Gabbana и Armani откриха Седмицата на мъжката мода в Милано

Модна къща "Dolce & Gabbana" почете старите занаяти в новата си колекция, която бе представена в рамките на Седмицата на мъжката мода в Милано, докато дизайнерът Джорджо Армани показа създадени от рециклирани тъкани облекла в колекцията си за "Emporio Armani", съобщиха Асошиейтед прес и Франс прес, цитирани от Dir.bg.

"Трябва да съхраним света за следващите поколения. Индустрията може да нанесе вреди на земята, на която живеем. Това е само началото на "дискусията", заяви 85-годишният Армани.

Дизайнерът имаше предвид, че занапред планира да представя все повече облекла, създадени от рециклирани тъкани.

Капсулованата му колекция е кръстена R-EA (Recycling - Emporio Armani). Облеклата са предимно в черно, като се откроява бялото лого. Девизът е "I'm saying yes to recycling" (Казвам "да" на рециклирането). Вниманието привлякоха спортни облекла, създадени от рециклирани материи - вълна, плат деним, памук.

Тенденцията да се представят създадени от рециклирани тъкани облекла е все по-често срещана в света на модата. Половината от облеклата в показаната по-рано колекция на "Ermenegildo Zegna" също са създадени от рециклирани тъкани.

Колекцията на сицилианското дуо Доменико Долче и Стефано Габана бе представена на фона на черно-бели снимки, които потапят зрителите в света на старите занаяти, като плетене на кошници и отглеждане на овце. Двама от манекените дори носеха агне в ръцете си.

Далеч от ексцентричността в предишните колекции на двамата дизайнери, за следващата зима мъжът, облечен от тях, се връща към корените си. Той носи огромни пуловери и вълнени шалове, дебели палта, велурени сака и панталони, а на главата си - барета. Всъщност барети имаше и в колекцията на "Ерменеджилдо Дзеня".

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !