Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Джина Василева: МЕРКУРИЙ ВЪВ ВОДОЛЕЙ

отпечатай новината

15.01.2020 10:56 | Видян 2137 пъти

Джина Василева: МЕРКУРИЙ ВЪВ ВОДОЛЕЙ

В четвъртък, планетата МЕРКУРИЙ сменя своето място, преминавайки от консервативният КОЗИРОГ в свободолюбивият ВОДОЛЕЙ. Меркурий, познат още като Хермес, е управител на знаците БЛИЗНАЦИ, ДЕВА, и 3- ти, и 6- ти дом от астрологичното колело. Той е посредникът между хората и боговете. Комуникация, общуване, говорене, търговия, посредничество, братя и сестри, близко обкръжение. Всичко, което се движи, премества от едно място на друго е подвластно на тази планета.

Поради това тя е много, много важна в нашето ежедневие, като работа и бит. Как уча? Как мисля? Как се пазаря и договарям? Как приемам и асимилирам информацията? Това са въпросите, на който можем точно да си отговорим ако знаем в кой знак е  
разположен Меркурий в нашата рожденна карта.

В тялото планетата се свързва с нервната система, дланите и  ръцете, плешките и раменете, белите дробове.
 
Всяка планета е ориентир, чрез който ние, хората можем да тълкуваме и интерпретираме определени възможности в/ от нашият живот, благодарение на цикличното двежение на планетите и архетипното значение, което сме им придали.

Пример: Ако Вашият Меркурий е в знак Скорпион, то Вие ще се опитвате да контролирате и владеете положението. А от там и самооценката Ви ще зависи от това, колко точно "дърпате конците" във всяка ситуация и т.н. Твърде емоционолният Ви подход към другите хора и желанието Ви да се налагате на всяка цена не винаги ще работи във Ваша полза. Добро изразяване на това положение е занимание/работа в банковата сфера, разследване, окултизъм.

Ако Вашият Меркурий е в знак Дева /отлично положение- на трон/, то всяка информация ще е детайлно  разгледана и обработена. Документите ще са анализирани прецизно и самооценката ще бъде на базата на добре свършена работа. Възможно е хората да не харесват критиката Ви /по- скоро градивна/... но, това си е техен проблем. Вие няма да бъркате в оценките за себе си и другите. Анализ, търговия, организиране и писане са отлични възможности за Вас.

ВОДОЛЕЙ: Идивидуалност, независимост, човечност, изобретателност, алтруизъм, ексцентричност, интуитивност, но и непостоянство са най- общите характеристики на знака.
Периода ,през който Меркурий преминава през знак Водолей ,ще е  добре да мислим и действаме нестандартно. Да търсим различни подходи в комуникацията. Да предложим уникалните си умения /ако имаме такива/. Контактите ни с хората на статуквото няма да са най- приятните, но ако се наложи... ще трябва.  Това е период през, който може да ни озарят идеи за бъдещето. Да им обърнем внимание. Колкото по- нестандартни са, толкова по- добре. Защото Водолей, се свързва със сбъдването на мечти.

Но внимателно, защото са възможни и неприятни, внезапни обрати, заради катастрофалното ни поведение. Прекрасен период за хора, който работят/ занимават с иновации,  техника, наука, астрология, телевизия, с модерни неща и др. Период на нови възможности и идеи за инфлуенсъри, за хора, които работят чрез социалните мрежи и др. иновативни схеми.

За Зодия/ Асцендент: Близнаци, Везни и Водолей периодът е много добър. Умът ще работи устремен към бъдещето. Изборите ще са разумни, дори ако са свързани с промени, защото интуицията ще работи на високи обороти.

На знаците: Телец, Лъв и Скорпион ще им се наложи да се поразмърдат, ако искат да наложат някакви свои виждания.

Период, в който, ако сме гогови да покажем своето уникално мислене и действие, можем само да спечелим.  

"Хермес /Меркурий/, ти, който пред всички други богове си най- любимият придружител на човека"

Омир, "Илиада"

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !