Шеметните Милица Гладнишка и Нона...

Камен Алипиев - Кедъра „отвръща на артистичната...

Стоичков запя с Тони Димитрова и...

Христо Стоичков запя в зала 1 на НДК. На мястото, където...

Специалните ефекти задушиха Доктор Дулитъл

отпечатай новината

17.01.2020 14:55 | Видян 747 пъти

Специалните ефекти задушиха Доктор Дулитъл

Скован, разговарящ буквално с нищото и очакващ специалните ефекти да подействат на крайната визия като магическа пръчица. Така изглежда Робърт Дауни Джуниър в премиерното си заглавие „Доктор Дулитъл“.

Филмът сам по себе си предполага бясно използване на компютърно генерирани изображения при постпродукцията. Това, което никой не предвиждаше в резултат обаче е, че именно тези ефекти ще лишат заглавието от всякаква одухотвореност.

Самите животни безспорно са позитив. Те преодоляват страховете си, откриват нови приятели и търпят развитие. Това не може да се каже за Дулитъл, който преживява през последните седем години смъртта на съпругата си. За съжаление, Робърт Дауни Джуниър тръгва по стъпките на колегата си Джони Деп, който след „Карибски пирати“ продължава все още да бъде в сянката на героя си Джак Спароу. По идентичен начин аурата на Железния човек продължава да витае на големия екран и за „Доктор Дулитъл“. А за да разбие тенденцията, на Дауни Джуниър ще се наложи да се разпадне на големия екран. Нещо, на което вече е доказвал, че е способен, дори и по време на аферата си с „Марвел“ в „Съдията“.

Филмът ще се хареса на децата, за които всъщност е предназначен. Тъжно обаче е мнението на режисьора Стивън Гейгъл към най-малките зрители, ако съдим по „шегите“, на които ги заставя да се смеят – ударът в слабините на тигър, изпускането на газове и ваденето на гайда от задните части на огнедишащо създание.

„Доктор Дулитъл“ обаче носи и известен сантимент за родните киномани. Причината – в средата на декември Дауни Джуниър записа специално видеообръщение към българите. „Знам, че сте фенове на лъва. Аз също, какво да не му харесва човек. (...) Та това е националният ви символ!“, намигна актьорът в 35-секундния клип. В списъка с плюсове можем да добавим още и магнетичното участие на Антонио Бандерас и Майкъл Шийн.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !