Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Жан Пол Готие с последнo дефиле

отпечатай новината

23.01.2020 12:55 | Видян 1452 пъти

Жан Пол Готие с последнo дефиле

След 50-годишна кариера на модната сцена, дизайнерът Жан-Пол Готие се поклони пред ствоята публика за последен път, след невероятно шоу на Френската седмица на модата.

В петък, когато Готие обяви, че ревюто в театър "Шатле" ще е неговото последно, всички бяха сигурни, че няма как той да не накара целия свят да го гледа. "Ще е голямо парти", обеща дизайнера във видео, публикувано в Twitter, предава Dnes.bg.

Жан-Пол Готие гради кариерата си върху неочакваното. Неговото решение да използва елементи от класически дизайни като корсети и моряшки раета, коиго превръща във висша мода, му носи прякора "enfant terrible" (трудно дете).

Обещанието му бе изпълнено - оркестър откри шоуто, Бой Джордж изпя Church of the Poison Mind, а на подиума Парис Джаксън направи своя моден дебют. Заедно със звезди като Ирина Шейк и Бела Хадид, на сцената излязоха и Карън Елсън, Естел Лефебюр, както и много други модели, получили своята известност през 80-те и 90-те.

"Чувствам толкова много любов сред всички тези модели, които дойдоха и искаха да вземат участие в шоуто ми", каза Готие на репортерите зад кулисите, цитиран от CNN.

Разбира се, Готие не пропусна да изпрати и препратки към предишните си легендарни дизайни, като сутиена във формата на конус, който изработва за турнето на Мадона Blonde Ambition.

50 години на модната сцена са дълго време. Но по думите на Готие, фазата му на enfant terrible отдвна е отминала и вече е по-спокоен и тих.

"Висшата мода не е мъртва!", казва след шоуто си Готие, сякаш да потвърди, че с неговото оттегляне не идва края на висшата мода.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !