Кайли Миноуг записа цял албум в хола си

Австралийската поп звезда Кайли Миноуг записва 15-ия си...

Три модни тенденции, родени по време...

Това, че се оказахме затворени между стените на домовете...

Наполовина се стопи публиката на Николаос по бТВ: рейтингите

отпечатай новината

05.02.2020 11:29 | Видян 994 пъти

Наполовина се стопи публиката на Николаос по бТВ: рейтингите

Въпреки мощната рекламна кампания преди и по време на старта, амбициозното шоу на Николаос Цитиридис показва незаводоволителни резултати. Големите рекламодатели в телевизиите обаче са удивени. Данните на пийпълметрията сочат, че още в стартовата седмица публиката на шоуто в праймтайма на бТВ, разработен от самата телевизия, се е стопила двойно спрямо обвяните 900 000 зрители на първия брой на предаването.

На третата вечер- 29 януари, тя вече е спаднала на 498 000 души, а на четвъртата се срива до 421 000 души.

В най-атрактивната за рекламодателите и най-платежоспособната група 18-49 години средните данни пък са половината на рейтинга 4+(от бебе до баба).
Трагедията е на 30 януари, четвъртък, когато сред хората, които имат избор, рейтингът е 3,6%, за да се вдигне до 3,8% на 31 януари. Това на практика са двойно по-ниски стойности от Шоуто на Слави на финала, твърдят рекламодателите. В първите си години, не само в първия брой, Трифонов правеше рейтинги над 20%!

На какво се дължи слабата стартова седмица?
В първото предаване липсваше злобата на деня, която е задължителна за този тип шоу, независимо от държавата на излъчване – САЩ, Германия или Русия. Когато в следващите издания тя се появи, нещата, вдъхновени от актуалните теми, бяха толкова прекалени и грозни, че това отврати немалко зрители.И най-важното: никъде не работи в такова шоу открито подмазване на силните на деня.


На второ място, изборът на гостите още от първото предаване, на което голяма част от аудиторията е дала шанс, бе най-меко казано спорен. Освен да бъдат популярни лица, те се очаква да бъдат и интересни. Още на старта всички претенции за интелектуалност срещу чалгата на Трифонов секнаха с разказите за ходене до тоалетната, слипове и боксери на Юлиян Вергов в един абсолютно безсмислен разговор, в който един журналист би задал много по-интересни въпроси дори на този гост. Нещата обаче съвсем се сринаха с последващите особи на диванчето от типа на Тита.Макар и тя всъщност да има интересни неща, на които да отговори.Например по делата на баща си, който си имаше някакви проблеми със закона покрай подозрения за източване на обществени фондове.

На трето място, водещият придоби главозамайващо самочувствие, което не може да прикрие. А има сериозни слабости: от изричането на „У“ вместо „Л“ до „случването“ на всяка втора дума – ненужно и неуместно изкелеферчване на езика, което се харесва само от малцината представители на разградската фолклорна (и медийна) група.
Всъщност проблемът не е на момчето, в което има хляб, а на който му дава баницата. Просто тая работа е за опитни и гъвкави хора от журналистиката и шоубизнеса, не за начинаещи и в двете области. Шансът за спасяването им пред камерата е в силни професионалисти зад нея. Не става въпрос за „старило“, а за „патило“.

В случая с Нико мисията е още по-сложна, поради липсата на ко-водещ, какъвто във всяко шоу от този тип има и той е силна фигура – от де факто игралия ролята с години Годжи при Слави до Дмитрий Хрустальов при Ургант в Русия.Голяма липса е също нулата атрактивни автори на постоянни рубрики – изобщо не броим Славена Вътова, колкото и да е симпатична иначе като миска.

Всички тези работи са лечими с гледане и учене от съществуващите образци – това е прост формат. Въпросът е човек да има желание да се учи. Иначе, всяко чудо - за три дни.


автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !