Расист: Цветелина Грахич изригна...

Бившата певица на „Ку-ку бенд“ изрази публично и остро...

Райна шашна феновете си със снимки от...

Певицата Райна наистина не може да се спре на едно...

Паразит триумфира на Оскарите с 4 отличия

отпечатай новината

10.02.2020 18:00 | Видян 1306 пъти

Паразит триумфира на Оскарите с 4 отличия

92-рата церемония по връчването на наградите Оскар за втора поредна година премина без водещ. Южнокорейският филм Паразит успя да изненада всички. Лентата спечели цели четири статуетки в топ категориите за най-добър филм, режисура за Бонг Джуун-хоу, оригинален сценарий и чуждоезичен филм.

Брад Пит си тръгна с приза за Най-добър актьор в поддържаща роля за Имало едно време в Холивуд. През 2014г. той се сдоби с Оскар като продуцент на филма 12 години робство, но това е първа престижна награда за актьорската му игра. За Най-добра актриса в поддържаща роля бе обявена Лора Дърн за участието си в Брачна история, където тя се превъплъщава в безпощаден адвокат по бракоразводни дела.

Отличието за Най-добър актьор отиде при Хоакин Финикс за безупречната му роля в Жокера. Неговата реч бе посветена не толкова на актьорството, колкото на темата за околната среда. Рене Зелуегър получи наградата за Най-добра актриса с ролята си в Джуди. Това е първата награда на Акедемията за талантливата актриса, която в речта си отдаде почит към Джуди Гарланд.

Военният филм на Сам Мендес 1917 бе отличен за кинематография, визуални ефекти, звуков микс. Победител в категорията за адаптиран сценарий е Jojo Rabbit, за пълнометражен анимационен филм Играта на играчките 4, за грим и прически Бомба със закъснител.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !