Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Джеф Безос купи имение за $165 милн. в Бевърли Хилс

отпечатай новината

13.02.2020 12:15 | Видян 1219 пъти

Джеф Безос купи имение за $165 милн. в Бевърли Хилс

Американският предприемач Джеф Безос, който е основател на Амазон и е най-богатият човек в света, придоби имот на стойност 165 милиона долара в Бевърли Хилс, Калифорния, съобщи The Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници.

Според изданието, по-рано нито един жилищен имот в Лос Анджелис и предградията му не е бил продаван за толкова голяма сума. Площта на имението е около 3,6 хектара. Безос го е купил от медийния магнат Дейвид Гефен без участието на агенти по недвижими имоти. В имота има тенис корт, голф игрище, няколко градини и къщи.

Според вестника, Гефен е купил имота през 1990 г. за 47,5 млн. долара. Тогава това е най-голямата сума, платена за жилищен имот в района на Лос Анджелис. Първият собственик на имението е един от президентите на Warner Bros - Джак Уорнър.

Според Bloomberg, състоянието на Джеф Безос надхвърля 132 милиарда долара. Той се нарежда на първо място в списъка на най-богатите хора в света. В момента капитализацията на Amazon надхвърля 1 трилион долара. Безос притежава и авиокосмическата компания Blue Origin. През 2013 г. той придоби The Washington Post за 250 милиона долара.

Снимка: TopTenrealEstateDeals.com

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !