Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Министерство на културата ще се бори за балетния конкурс във Варна

отпечатай новината

14.02.2020 10:40 | Видян 545 пъти

Министерство на културата ще се бори за балетния конкурс във Варна

„С огромно притеснение следим какво се случва с балетния конкурс във Варна. Няма нещо, което да не може да се поправи“, категоричен беше министърът на културата Боил Банов по време на дискусия в Комисията по култура и медии днес.

Само преди дни Фондацията, която го организира официално съобщи, че форумът няма да се състои поради недостиг на пари, въпреки финансовата подкрепа от Министерството и община Варна.

Боил Банов сподели, че през декември миналата година се е срещнал с организатоитеа, които са заявили, че не могат да проведат събитието след като най-големият им спонсор, банка, която е давала няколкостотин хиляди лева, се е оттеглила. „Предложих да вдигнем нашата подкрепа от 60 на 100 хиляди лева. Говорих и с кмета на Варна да вдигнат финансирането на конкурса и така заедно събрахме общо 250 000 лв“, заяви Банов. Той уточни, че е поискал справка за разходите, необходими за организацията, но не я е получил.

„Предложих Фондацията да даде правата държавата да организира конкурса. Такава сериозна сума, 100 000 лв, даваме само на театралния фестивал във Варна“, уточни министърът. Според него е имало начин да се състои предвиденото издание на форума, но организаторите са свикнали на „комфортна“ организация, която без спонсора си няма как да получат.

„Готови сме на всякакви варианти, но няма как да дадем безотчетни пари. Няма как без да знаем параметрите“, допълни Банов, който уточни че идната седмица отново ще има среща с Фондацията организатор. Той изрази надежда за по-голяма кооперативност от страна на фондацията и декларира: „Ще се борим да се случи!“

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !