Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Презентираха спално помещение за продължителни полети

отпечатай новината

27.02.2020 15:17 | Видян 582 пъти

Презентираха спално помещение за продължителни полети

Авиокомпания Air New Zealand показа прототип на спално помещение за пътници от икономична класа, което срещу допълнителна такса те ще могат да ползват при продължителни полети. Подадена е и заявка за патентоване и запазване на търговска марка Economy Skynest.

Капсулата съдържа 6 нара с дължина 200 см и ширина 58 см, които са разположени на 3 реда и са снабдени със завеска. Засега вътре ще има голяма възглавница и завивка, като се обмисля дали да бъдат добавени лампа за четене и USB порт.

Съоръжението може да се появи най-рано след една година и най-вероятно на полети от типа на почти 18-часовия Оуклънд - Ню Йорк, който започва през октомври. Достъпът до Skynest ще се продава отделно от билетите, като още не се посочва сума за услугата.

Идеята не е да се пътува на легло през цялото време, а да се ползва за част от полета. Чаршафите, възглавницата и завивката ще се сменят за всеки пътник.

Но преди това авиокомпанията трябва да получи разрешение от агенциите за авиационна сигурност и да се убеди, че икономически има смисъл от капсулата. Конкурентите от австралийската Qantas обмисляха, но в крайна сметка се отказаха, да поставят легла в карго зоната на A350 за най-дългия в света полет от Сидни до Лондон, предава Dnevnik.bg.

 

ВИЖТЕ ВИДЕОТО ТУК!!!

 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !