От Кен до Барби: Родриго, който стана...

Родриго, сега известна като Джесика Алвес, е претърпяла...

Ето кои грабнаха статуетките на...

За поредна година на Световния ден на театъра – 27 март,...

Гришо не губи много от спирането на тениса

отпечатай новината

13.03.2020 14:30 | Видян 1146 пъти

Гришо не губи много от спирането на тениса

Епидемията с коронавирус оставя в парализа и световния тенис, който вече стана ясно, че няма да се провежда в следващите шест седмици. Това е сигурно за мъжката надпревара, а женската е извън сметките поне за две седмици.

Играчите ще претърпят финансови загуби, а такива ще има и за организаторите на турнирите в този период. Това обаче е едната страна на нещата.

Освен нея, някои от спортистите ще претърпят и загуби в точките за световната ранглиста. Когато стана ясно, че бива прекратена надпреварата в Индиън Уелс, ATP реши да анулира спечелените точки от миналата година.

Това на пръв поглед не е кой знае какво, но ако говорим за период от шест седмици, някои играчи ще претърпят значителни загуби, за които реално погледнато няма да имат никаква вина, предава Dir.bg.

Интересно е да разгледаме кои тенисисти ще са най-ощетени при един подобен развой. Григор Димитров може и да се окаже облагодетелстван при един такъв развой, тъй като през миналата година пропусна Мастърса в Индиън Уелс, а на този в Маями загуби още при втория си мач. Последваха загуби на осминафинал в Монте Карло и Барселона, както и поражение в първи кръг на Мастърса в Мадрид, който бе през май. Така че и при по-дълго отлагане на подновяването в тениса, Григор няма кой знае какво да губи. Естествено, това при развой, при който отнемат миналогодишните точки.

 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !