Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Виктория ще запише нова песен за Евровизия 2021

отпечатай новината

22.03.2020 09:23 | Видян 1900 пъти

Виктория ще запише нова песен за Евровизия 2021

Виктория Георгиева, която трябваше да даде тон за песен на тазгодишната Евровизия, потвърди, че ще представи страната ни на конкурса и догодина. За да се яви на песенната надпревара обаче тя ще трябва да запише нова песен. Това стана ясно, след като от Европейският съюз за радио и телевизия оповестиха, че няма да допуснат участниците да изпълнят вече готовите си музикални произведения.

„Според правилата на песенния конкурс Евровизия, съюзът взе решение да не допусне същите песни през 2021 г.

„Участващите телевизии могат – по тяхна преценка – да решат кой изпълнител да изпратят на Евровизия догодина“, гласи част от изявлението на Европейският съюз за радио и телевизия. От там допълват още, че се търсят алтернативни начини, по които да се отдаде заслужено на вече създадените песни. „През следващите месеци ще почетем песните и изпълнителите, които трябваше да се представят тази година в Ротердам на онлайн платформите си“, добавят още от съюза.

Генералният директор на БНТ Емил Кошлуков също беше категоричен, че Виктория заслужава втори шанс на Евровизия, предава Монитор.

„Международните реакции от избора на Виктория и на българската песен доказват, че тя има място на тази сцена. Надявам се да продължим партньорството си и да представим България през 2021 година“, каза той.

“Много съм горда, че ще мога да представя България през 2021 година. Решението за отмяна на Евровизия беше огромен шок за мен и екипа ми, защото работихме много усилено по създаването на Tears Getting Sober и по моята подготовка за конкурса, който трябваше да се преведе този май в Ротердам.

Сега ще имам възможност да се подготвя още по-добре и през 2021 година да накарам България да се гордее с мен.

Решението обаче е логично и разбираемо на фона на случващото се по света. Сега просто не е времето за това. Смятам, за да изпълним всички плановете си за бъдещето и страхотните си проекти в професионален и личен план, първо трябва да останем живи и здрави”, обяснява Георгиева.

Българското участие на Евровизия 2021 се реализира като публично-частно партньорство между Българска национална телевизия и Ligna Group.

„Започваме подготовката за 2021 година още от сега. Научихме много през изминалите месеци и започваме кампанията си за следващото издание на Евровизия още по-целенасочени“, коментира и Геновева Христова, изпълнителен продуцент от страна на Ligna Group.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !