Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Отлагат Олимпиадата с година

отпечатай новината

24.03.2020 16:19 | Видян 1039 пъти

Отлагат Олимпиадата с година

Японският премиер Шиндзо Абе поиска от шефа на МОК най-големия спортен форум да се проведе през 2021-а

Олимпийските игри в Токио ще бъдат отложени с една година. Вчера премиерът на Япония Шиндзо Абе е  поискал от президента на Международния олимпийски комитет (МОК) Томас Бах най-големият спортен форум да бъде преместен с една година и да се проведе през 2021-а година. По програма игрите трябваше да започнат на 24-и юли, но заради пандемията от коронавирус и невъзможността на спортистите да се подготвят за най-важния форум в света на спорта той ще бъде отложен с една година.

Някои от страните вече обявиха, че няма да изпратят спортисти, ако игрите се проведат по план, а пък от МОК лансираха предложението мероприятията от Токио 2020 да се провеждат без публика. Предложението на международния олимпийски комитет очаквано не срещна подкрепата на страната домаки. Именно поради тази причина и заради отказа на Канада и Австралия да изпратят спортисти в Токио японският премиер е настоял пред Томас Бах за отлагане на игрите.

"Помолихме президента Бах да обмисли отлагане с около една година, за да направи възможно спортистите да участват в най-доброто си състояние и събитието да се проведе в безопасност за зрителите", заяви Абе.

В най-близко бъдеще това ще стане официално. В понеделник Бах сподели, че МОК и Япония ще решат за провеждането на игрите в четириседмичен срок, но във вторник ситуацията коренно се промени.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !