СУ с нова магистратура за лайфстайл...

Софийският университет "Св. Климент Охридски"...

Давид Гета прави 2-ри концерт от...

Световно известният диджей ще върти класическите си...

Младежкият театър онлайн с мегапродукцията Кола Брьонон довечера

отпечатай новината

27.03.2020 16:42 | Видян 283 пъти

Младежкият театър онлайн с мегапродукцията Кола Брьонон довечера

Днес, в Международния ден на театъра, в артистичните онлайн инициативи се включва и Младежкият театър. От екипа ще споделят със своите зрители архивен запис на спектакъла „Кола Брьонон“, изпипан и пищен като ренесансова картина. В главната роля е Малин Кръстев.

„Да, няма да сме заедно в нашия уютен червен салон, както мечтаем да бъдем, но все пак нека се настаним удобно пред компютрите си и да се насладим на един красив и ценен спектакъл – „Кола Брьонон“. Линк към спектакъла ще бъде публикуван в 18.45 ч., а излъчването ще започне в 19 ч., пишат от трупата в официалната страница на своя театър във Фейсбук.

В мащабния актьорски ансамбъл са Станка Калчева, Искра Донова, Герасим Георгиев-Геро, Силвия Лулчева, Николай Урумов, Светослав Добрев, Стефан Мавродиев, Николай Луканов, Гергана Христова, Илчо Димитров, Владимир Зомбори, Юлиян Петров, Александър Хаджиангелов, Виктория Лакова, Бориса Сарафова, Никола Стоянов, Мартин Смочевски, Явор Спасов, Красимир Недев, Емил Видев, Иван Нешев, Радослав Гайдарски, Емилия Георгиева.

„27 март е велик ден. Денят, в който празнуваме красотата, мисията и смисъла на Негово величество Театъра. Международният ден на театъра през 2020-а ще е напълно различен от всеки друг в историята. Ще го посрещнем с празни репетиционни зали, заглъхнали салони и мъглив хоризонт. Ще го отбележим дистанцирани едни от други. Най-тежкото изпитание за Театъра – да бъде разделен от своята публика. Най-голямата дистанция на света. В тези дни обръщаме поглед към миналото, към големите спектакли, към красивите мечти, към славните вечери.

В такива мигове обръщаме поглед към спектакли като„Кола Брьонон“ и с вълнение си спомняме за тях и техните уроци“, пишат още от Младежкия.

"Кола Брьонон" е могъщ „летопис на чумавото време“ – едва ли има по-подходящ текст за периода, в който живеем като заложници на своите страхове и надежди. Как да минем през бедствието – като страхливци или като героя на Ромен Ролан, който се среща с чумата в средата на живота си и избира да не съжалява за нищо, оставайки свободолюбив, присмехулен, весел, ревниво пазещ своите човешки права...

Култовият спектакъл „Кола Брьонон“, живописен като платно на Брьогел, е дело на режисьора Владимир Люцканов, който е и автор на драматизацията. Великолепните сценография и костюми са на Петя Стойкова, музиката - на Кирил Дончев, а пластичният грим на главния герой е дело на магьосника Димитър Коклин. В живия оркестър в представлението са Николай Сърменов – виола, Стефан Станчев – цигулка, Любомир Проданов – пиколо, Георги Кукудов – ударни.

 

Снимка: Симон Варсано 

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !