Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Джаз феста в Монтрьо пуска 50 легендарни концерта

отпечатай новината

30.03.2020 14:42 | Видян 625 пъти

Джаз феста в Монтрьо пуска 50 легендарни концерта

Всеки март, по традиция, един от най-големите музикални форуми в Европа – джаз фестивалът в Монтрьо, обявява хедлайнерите си.

Заради пандемията от коронавирус в цял свят обаче, организаторите задържаха новината с новия списък от имена за 2020 г., а вместо това направиха голям подарък на феновете си като пуснаха 50 легендарни концерта от златния си фонд. Сред тях са изпълнения на Джони Кеш, Джеймс Браун, Нина Симон, Аланис Морисет, Марвин Гей и The Raconteurs.

“По време на тези трудни времена ще имаме възможност да преживеем култови концерти от любимите артисти направо във всекидневната си, включително рядко изпълнение на Кръстника на соула Джеймс Браун, който беше хедлайнер на Монтрьо през 1981 г., както и концерт на Нина Симон от 1976 г.“, се съобщава в изявлението на фестивалната управа.

За всеки вкус ще има по нещо, включително и разтърсващо шоу на хип-хоп легендите RUN DMC от 2001 г. Списъкът на музикалните удоволствия продължава с Рей Чарлз, Фил Колинс, Wu-Tang Clan, Simply Red, Карлос Сантана и Deep Purple.

Тази музикална съкровищница е достъпна на официалния сайт на фестивала в Монтрьо. Тази година трябва да се проведе 54-тото му издание, но се търси нова дата, която трябва да бъде обявена скоро, предава Монитор.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !