Аз съм във Фейсбук само защото се...

"Аз съм във Фейсбук само защото се нуждая от...

Министър в оставка замина...

Министърът на командировките, както наричат...

От днес депутатът взема 9600 лв. с бонусите, вдигнаха си заплатите и министрите: не е шега

отпечатай новината

01.04.2020 13:42 | Видян 3892 пъти

От днес депутатът взема 9600 лв. с бонусите, вдигнаха си заплатите и министрите: не е шега

Докато в Сърбия депутатите се оставиха по своя воля без заплати, а в Македония народните представители, министри и премиерът минаха на минимална работна заплата, от днес 1 април, не на шега, българските им колеги си вдигат възнагражденията. Това е на фона на предложението за бързи кредити, които да вземат някои работещи, ако се чувстват ощетени, а другите принудително да вземат годишните си отпуски, та да не могат да почиват лятото. Когато депутатите ще бъдат във ваканция. Можеха, преди да излязат в платена карантина, народните представители поне да гарантират, че лекарите и медсестрите изобщо ще вземат някакви заплати, понеже принудиха болниците да спрат плановите прегледи и операции, от които се издържат болниците, като трябваше да променят в закона системата на финансиране. Иначе властта, видите ли, е много загрижена за нас.

На фона на извънредното положение МС и НС не отлагат скока на доходите си, който бе предвиден за 1 април. Макар и на фалшива база – повишените доходи на държавната администрация за последното тримесечие на миналата година, които са увеличени, защото повечето чиновници си писаха 13-а заплата и повишения от нашите данъци.  А възнагражденията на депутатите и министрите се определят именно на база средната заплата в бюджетния сектор. Като за депутатите основата е същата в троен размер.

Така всеки народен представител ще взема 4248 лв заплата. Но това далеч не е всичко. Към тази основа трябва да се добавят и 2/3 безотчетни  върху заплатите. Участието в някоя от комисиите в НС носи плюс 15%, а най-често депутатите членуват в по 2 парламентарни комисии. Т.е. от екстрите връзват общо по още 1 заплата. Има разбира се и начисляване по 1% върху основната заплата за всяка една прослужена година.

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !