Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Прекрасни дни на Вим Вендерс в кината...

Хитовият филм на Вим Вендерс "ПРЕКРАСНИ ДНИ" влиза в...

Мистериите в изкуството - от Стоунхендж до Банкси

отпечатай новината

01.04.2020 15:42 | Видян 1157 пъти

Мистериите в изкуството - от Стоунхендж до Банкси

Тази събота, 4 април, от 16 ч. от ARTandCulture.today ще представят обновен прочит на темата "От Стоунхендж до Банкси – големите мистерии в света на изкуството". Но вместо в Дома на киното лекцията ще бъде реализиране на живо онлайн от столичната галерия Little Bird Place.

Примерите, които Радо и Теди от ARTandCulture.today ще разгледат, са наистина невероятни. Макар и идващи от различни епохи, всички те са обгърнати в спекулативна загадъчност, в която границата между митове, манипулация и истина е много тънка. „Често, дори сред най-ярките специалисти, виждаме кардинални разминавания в опита за изясняване на феномените“, коментират те.

От „предвидими“ герои като Леноардо да Винчи, Микеланджело и Банкси (авторите на лекцията ще споделят кой, според тях, може да се крие зад мистичния псевдоним на най-известния графити артист в света), през необичайни култури и традиции, до невъобразими дори за киното житейски съдби – примерите ще насочат аудиторията към доста куриозни теми с интригуващи идеи и послания.

Билети за събитието може да се закупят онлайн, през заглавната страница на уебсайта www.ARTandCulture.today, където са и всички инструкции за операцията. Цената за билет е 9 лв. След завършване на онлайн покупката, ще ви бъде изпратен имейл с потвърждение, а в деня на лекцията, около 40-60 минути преди началото, ще получите нов имейл от организаторите с персонален линк, водещ към самото живо онлайн излъчване. Разбира се, купувайки един билет, можете да гледате заедно с всички у дома, уточняват от ARTandCulture. Така ще разсеете мрачните мисли, свързани с мерките и забраните в дните на социална изолация заради пандемията от коронавирус, предава Монитор.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !