Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Звездите, които станаха доброволци

отпечатай новината

03.04.2020 11:02 | Видян 1766 пъти

Звездите, които станаха доброволци

Докато театрите, клубовете и концертните зали са затворили врати, и българските звезди са временно "безработни", част от тях решиха да вложат силите си в помощ в борбата с коронавируса.

Тони Димотрова беше първата звезда, която се отзова като доброволец в борбата с коронавируса. Още на 15 март тя се включи в акцията на община Бургас, откъдето е родом, и помага като отговаря на горещ телефон. Линията е за поръчка на хранителни продукти от първа необходимост и лекарства на хора, които не могат сами да си ги доставят. Услугата е в подкрепа на възрастни, самотни и болни хора.

“Сега не е време за песни, а да си помагаме. Важно е да помагаме. Животът е прекрасно място и за да останем по-дълго в него, трябва да си останем известно време вкъщи", каза още тогава изпълнителката на „Ах, морето“. Припомняме, че това съвсем не е първата инициатива на Тони Димитрова. Преди близо 6 години певицата запретна ръкави, сложи гумени ботуши и отиде в наводнения град Мизия. Там, заедно с още 13 доброволци и местните жители, копа и чисти тинята от природното бедствие.

Като доброволец към общината, но Столичната, се записа и писателят Калин Терзийски. Той предприе благородния ход ден преди рождения си ден на 22 март. И въпреки че публично изразява опозиционното си мнение срещу част от мерките, предприети у нас, както и съмнението си в „извънредно мащабна манипулация“, той призна, че от самото начало е търсил начини да помага и благодарение на кмета Йорданка Фандъкова е намерил правилното място.

Най-вероятно той ще включи в действие способностите си на психиатър, каквато всъщност е професията му. Той е практикувал до 2000 г. във втората по големина психиатрична болница у нас – тази в Курило, до 2000 г. Преди това е бил и медицинска сестра.

продължи >>

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !