Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Видеоигрите – как да бъдем заедно дори на километри разстояние

отпечатай новината

07.04.2020 09:34 | Видян 3430 пъти

Видеоигрите – как да бъдем заедно дори на километри разстояние

Ден 26 от изолацията – знаем наизуст репликите от почти всички серии на „Дързост и красота“ или „Анатомията на Грей“ (двете вече се конкурират по многочисленост на епизодите), любимите ни музикални парчета са втръснали дори на комшиите, а къщата е в състояние на невиждана досега чистота,  която е почти достойна за табелата „Образцов дом“. Време ни е за ново забавление? На помощ идват видеоигрите!

В момент, в което е жизнено важно да останем вкъщи, за да предпазим себе си, близките, познатите, че и непознатите от несрещаната до този момент от науката зараза с COVID-19, потапянето ни в един съвсем различен свят благодарение на игрите си прилича на чиста ваканция. Тези, които са геймъри по душа, със сигурност обогатяват живота си ежедневно с мистериозните сюжети на различни игрови заглавия. Дотолкова, че ако сами се хвърлим в капана на стереотипа, бихме казали, че за тях наложената карантина не води до драстични промени в ритъма на живот. Предвид необятното време, с което разполагаме у дома, сега е един добър момент, в който и ние да проверим с какво игрите успяват да пленят толкова много хора пред мониторите.

Прелестното в света на гейминга е, че разнообразието от заглавия, жанрове, сюжети и т.н. е огромно. Както няма човек, който да не харесва поне един сериал, филм или песен, така и игрите предлагат достатъчно пъстра палитра, способна да угоди на предпочитанията на всеки един индивид. Нещо повече – голяма част от тях се подвизават в сървъри, което пък означава, че цъкането на джойстика или мишката се превръща от самотно в споделено занимание. Това, докато стриктно и дисциплинирано си спазваме препоръките за физическа дистанция.

Всички тези размисли са причината днес да „браузнем“ (потърсим) из нета кои най-препоръчваните игри за престоя ни вкъщи. И като един истински лаик (все още) на тема видеоигри се надявам заедно да успеем да преоткрием всички тези нови светове:

 

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !