Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Лейди Гага събра 35 милиона за борба с COVID-19

отпечатай новината

08.04.2020 11:19 | Видян 1093 пъти

Лейди Гага събра 35 милиона за борба с COVID-19

Лейди Гага също се включи в борбата с новия коронавирус. Докато милиони по света са под социална изолация, носителката на „Грами“ работи усърдно за събиране на средства срещу COVID-19. В понеделник изпълнителката изнесе реч пред Световната здравна организация и обяви, че е помогнала за набирането на 35 млн. долара само за седем дни.

Звездата си е партнирала с организацията Global Citizen, а в инициативата са се включили и технологични компании, филантропи от цял свят, както и корпоративни компании. Средствата ще бъдат дарени за закупуването на защитно оборудване, медицински принадлежности и тестове за коронавирус.

В добавка към това, парите ще бъдат използвани и за по-бързото диагностициране на COVID-19, както и ще бъдат отделени средства, които ще отидат при учени, опитващи се да намерят ваксина срещу заразата. „Благодарни сме на всички професионалисти по света, които са на първа линия по време на пандемията“, каза Гага пред СЗО.

Тя добави, че в момента се събират и средства, които ще отидат във фонд „Солидарност“ към Световната здравна организация. Той се грижи за хората, които са изпадали в нужда, загубили са работа, дом или близък човек.

35 милиона долара обаче са само началото за Гага. Изпълнителката ще участва и в специално предаване, наречено „One World: Together at Home“. То ще постави настрана конкуренцията между три американски телевизии и ще се опита да зарадва света по време на пандемията. В него ще участват множество звезди, сред които Дейвид Бекъм, Крис Мартин, Идрис Елба, Кери Уошингтън, Пол Маккартни, Приянка Чопра и други.

Специалното събитие ще бъде водено от трима известни водещи – Джими Фалън, Джими Кимъл и Стивън Колбърт. В него хората ще чуят истории на лекари, сестри и семейства от целия свят, относно пандемията от коронавируса. „За мен е чест да бъда част от такова огромно събитие, където ще разкажем историите на тези на първа линия“, казва Гага.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !