Миа Халифа мачка котето (ВИДЕО)

Котето си за рекламна муцуна на гащи използва Миа...

Кейт Бланшет идва в Кан с уникален...

The Best Immersive Work Award или наградата за Потапящи...

Рано е да разчитаме на масов имунитет срещу Covid-19: Кунчев

отпечатай новината

09.04.2020 11:30 | Видян 912 пъти

Рано е да разчитаме на масов имунитет срещу Covid-19: Кунчев

Направени са 1016 теста, като „тези 1016 души можем да приемем за една добра представителна извадка по отношение на цялото население. Първо, защото те са в по-млада възраст - средната им възраст е 39 години и второ, защото са от група хора, които имат доста интензивни контакти и можем да очакваме, че те са се срещали по-често с вируса“, каза доц. Ангел Кунчев.

1007 от тестваните от тях или 99% са с отрицателен резултат, двама души имат положителни данни за Igm антитела, което означава „прясна“ инфекция.

„Igm антителата се появяват от седмия до деветия ден от заболяването или от среща с вирус, защото заболяване може и да няма“ , обясни д-р Ангел Кунчев.

Седем души  - 0,7 процента са положителни за и Igg -  6 мъже и една жена, което значи, че те са имали среща с вируса, вероятно без клиника или с много лека клиника и вече имат антитела.

Нито един няма положителен едновременно и на двата типа антитела и и един човек има симптоми, които наподобяват Covid-19, но при него резултатите са отрицателни.

„Изследването ни дава дава една картина на ситуацията в една от по-рисковите групи в София и въпрос на трактовка е тези 0,7 процента положителни какво значат.

Това означава, че все още активна циркулация на вируса няма дори и в София. Епидемията е под контрол и ако продължим с мерките, има шанс да остане с много нисък интензитет на разпространение. И все още не можем да разчитаме на някакъв масов имунитет, който едва ли не да не пази. Рано е за такова нещо. Както е рано и за намаляване тежестта на мерките за физическа дистанция, посочи доц. Кунчев.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !