Огледало на войната в Темата на NOVA

Това е свят, който не познаваме. Далечно място, където...

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Камелия Тодорова с Джо Кокър: Фотофакт

Зрителите нетърпеливи да идат на кино в Китай

отпечатай новината

16.04.2020 14:42 | Видян 840 пъти

Зрителите нетърпеливи да идат на кино в Китай

Все с по-голямо нетърпение очакват китайците отварянето на киносалоните в страната. Това става ясно от проучване на тикетинг компанията Maoyan Entertainment и Китайската филмова асоциация, проведено в края на месец март.

72 на сто от анкетираните заявяват, че тръпнат в очакване възможността отново да седнат пред големия екран. Това е увеличение с 18% в сравнение със същото изследване на нагласите, състояло се обаче в последните дни на февруари. Сред мерките, за които зрителите все пак ще настояват при подновяването на излъчването на филми, е меренето на температурата на посетителите и промоционални цени на билетите.

Над половината – 62% от хората отговорили, че следят внимателно новините около подновяването на дейността на киносалоните. Припомняме, че през март страната направи опит да отвори залите за прожекции, но опасенията от повторна вълна на коронавируса ги върна в отправна точка. Оттогава Китай заяви, че ще обърне по-голямо внимание върху стрийминга.

Maoyan Entertainment е най-голямата тикетинг платформа в Китай, където 90 на сто от пропуските за прожекции се закупуват онлайн. Проучванията си тя прави сред 1500 респонденти.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !