Шеметните Милица Гладнишка и Нона...

Камен Алипиев - Кедъра „отвръща на артистичната...

Стоичков запя с Тони Димитрова и...

Христо Стоичков запя в зала 1 на НДК. На мястото, където...

Венеция попари плановете на Кан за обединение

отпечатай новината

22.04.2020 16:19 | Видян 1032 пъти

Венеция попари плановете на Кан за обединение

Престижните международни филмови фестивали във Венеция и Кан няма да се обединят тази година, както обяви артистичният директор на френския форум Тиери Фремо. Това стана ясно от интервю на Роберто Сикото, президент на Венецианското биенале, под чиято шапка се провежда филмовото събитие.

"С Кан всичко е възможно, но смятам, че е доста обезкуражаващо, че Тиери Фремо твърди, че продължава да разглежда тази опция, а не казва какво точно иска да направи", отсече шефът на биеналето пред италианската новинарска агенция ANSA. Той подчерта, че разговори за обединение действително са се водили в началото на кризата. Въпреки това, противно на твърденията на Фремо пред Variety, подобен диалог вече не се води. Италианецът подчерта още, че към момента няма хипотеза, в която двата форума да се проведат едновременно. Вместо това фестивалът във Венеция продължава работата си по предварително начертаната си програма.

Това означава, че 77-ото издание на събитието ще се проведе между 2 и 12 септември. Все още се обсъжда формата, който ще придобие един фестивален ден. Организаторите признават, че дигиталните технологии са от изключителна важност за международната преса. Те си дават срок до края на месец май да избистрят детайлите около логистиката при провеждането на форума.

Припомняме, че само преди седмица артистичният директор на Кан Тиери Фремо обяви, че води разговори с италианския си колега Алберто Барбера да „направят нещо заедно“. Изказването му бе провокирано от новината, че френският фестивал няма да може да се проведе и през юни и юли, за когато беше отложен първоначално. Нещо повече, Фремо допълни, че управляваното от него събитие има покани да се обедини още с фестивалите в Локарно и Сан Себастиан.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !