Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Филм за Операта в Сидни спечели фестивала Мастър оф Арт

отпечатай новината

01.05.2020 14:30 | Видян 917 пъти

Филм за Операта в Сидни спечели фестивала Мастър оф Арт

Пълнометражното датско заглавие „Йорн Утсон: Операта в Сидни“ (Утсон е архитектът, поректирал емблематичната сграда - б.ред.) е големият победител от първото онлайн издание на фестивала за документални филми за изкуство „Мастър оф Арт“. От късометражните филми бе отличен иракският „Невиждани снимки от Анфал“, който предизвика истинско вълнение сред публиката.

Първото онлайн издание на фестивала, на който НДК е домакин и партньор, отбеляза висок успех и засилен интерес от страна на зрителите. В рамките на 21 дни – от 9 до 30 април, любителите на седмото изкуство имаха възможност да се насладят на 42 пълнометражни и късометражни заглавия.

"Мастър оф Арт" е първият филмов фестивал в България, който направи онлайн издание и реализира около 40 000 гледания в платформата neterra.tv. Над 250 души от цялата страна гласуваха онлайн и избраха своите победители в категориите за пълнометражен и късометражен филм.

Поради големия интерес организаторите на фестивала решиха да дадат допълнително още 7-дневен достъп до 7 документални филма за изкуство. Те ще бъдат достъпни отново в платформата и ще могат да се гледат със закупения билет за онлайн изданието на "Мастър оф Арт". Включени са наградените филми от тази и миналогодишните издания на фестивала. Сред тях са „Отивам си у дома – Джими Скот”, „Аз, Клод Моне”, „Азбуката на Грийнауей”, „Следи от душата“, „Стихията Медея”.

Пълното издание на фестивала „Мастър оф Арт” трябва да се проведе на живо от 1 до 24 септември в кино „Люмиер Лидл”, кино „Одеон“, Дом на киното, зала „Славейков“ - Френски институт и др. Новите дати на прожекциите през септември и цялата програма ще бъдат обявени на ndk.bg, masterofartfilmfestival.com, както и на Фейсбук страниците на фестивала и НДК.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !