Не пуснаха Устата да снима на Радецки

Само за ден песента ,,Jackpot-a или БОТЕВ‘‘ предизвика...

Попътен вятър: Фото на деня

Попътен вятър: Фото на деня

Новият бос на БТК взема и бТВ, Келнер отпада? Не коментират!

отпечатай новината

12.05.2020 15:09 | Видян 2361 пъти

Новият бос на БТК взема и бТВ, Келнер отпада? Не коментират!

Ще стане ли собственост бТВ на новия притежател на най-големия телеком у нас БТК, търговски известен като Виваком? С този въпрос и няколко други питания се обърнахме към пресцентъра на телевизията, откъдето ни насочиха към Марк Кобал от офиса на собственика на медийната група СМЕ – продавач на бТВ и другите телевизионни и радио канали от нейното семейство.

Отговор обаче не получихме за 3 дни. А въпросите, които изпратихме са важни и за политическата ситуация у нас. Само напомняме, че след като преди 3 месеца бТВ получи открити заплахи от политици от управляващата коалиция и персонални към известни нейни лица, включително и за мощни ревизии, на каквито 19 минути е жертва от 3 и половина години, при законово допустими 3+2 месеца, тя доста посмекчи тона към властта. Апотеоз на големия завой, който не е в полза на драгия зрител, беше неделното задаване на въпроси от деца на ген. Мутафчийски, издържано в най-добрите традиции на Ленин и Георги Димитров като първи приятели на българските хлапета – познаваме тези трогателни пиар форми от снимките в старите учебници по история.

Ето конкретните ни въпроси, на които още очакваме отговор:

Вярно ли е, че Петр Келнер ще напусне сделката за купуване на бТВ и новият собственик на Виваком – БТК ще заеме мястото на купувач? Какво знаете за компанията и нейния притежател?

Вярно ли е, че основателят на бТВ Красимир Гергов ще се завърне в оперативното управление / консултиране на телевизията при новия собственик?

Вярно ли е, че Венелин Петков няма да продължи да оглавява новините, а мястото начело на информационния отбор ще бъде заето от дама?

Само напомняме, че в петък лично финансовият министър Горанов съобщи, без да го питат, че новият собственик на БТК – Виваком официално ще влезе във владение, след като са платени 125 млн. евро на синдиците на КТБ, за да бъдат махнати запорите върху компанията. Според Капитал всъщност става въпрос за 122 млн. евро.

продължи >>

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !