Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Обмислят отлагане на оскарите с 4 месеца

отпечатай новината

13.05.2020 16:46 | Видян 1173 пъти

Обмислят отлагане на оскарите с 4 месеца

Наградите Оскар 2021 да се раздадат през пролетта, вместо както традиционно през февруари – това е една от опциите, които обмислят от Американската филмова академия.

До това се стига, след като коронавирусната пандемия отложи с месеци кинопремиерите по света. Според информация на в. The Sun холивудските студиа са получили предупреждение, че ще имат по-голям прозорец от време, в който да покажат заглавията си, които се надяват да класират за наградния сезон.

Изданието посочва, че се обсъжда церемонията да се проведе в края на май или началото на юни догодина. Това означава, че филмите с амбиция за „Оскар“ ще могат да се завъртят на голям екран, както в края на 2020 г., така и в първите няколко месеци на 2021 г. Традиционно досега студиата задържаха тези си заглавия до след като летните блокбъстъри напуснат киносалоните. Това обикновено позиционира старта на широкото им разпространение в последните два месеца на годината.  Уточнява се, че индустрията ще демонстрира недоволство, ако не се предприемат промени за за събитието.

Академията вече въведе изменение в регламента си за церемонията през 2021 г. Тя допусна до наградния сезон филми, които излизат само на стрийминг. Условието е, че продуцентите трябва да докажат, че първоначалните им планове са били да качат заглавието си на голям екран.

Източник: Monitor

Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !