Не ща да бъда патриарх: Николай...

Пловдивският митрополит Николай: Още пред отворения...

13900 лв. за бутилка в София

В магазин на столичния булевард България или по нета...

Мариела Нордел: Отказах да стана любовница на Васил Божков

отпечатай новината

22.05.2020 17:13 | Видян 3518 пъти

Мариела Нордел: Отказах да стана любовница на Васил Божков

Колкото и да се пише за Мариела Нордел, винаги ще бъде малко, защото къдрокосата участничка в един от най-зрелищните сезони на „ВИП брадър” е пълна с изненади, а животът й е достоен за латино сериал. Нордел  обича да пътува, да чете и да се усъвършенства. Живяла е на петте континента. Зад гърба си има два брака и една дъщеря – Никол.

Тя е уникална личност, в жилите на която тече българска, испанска, френска, гръцка, китайска и еврейска кръв. Баба й Каридад е била любовница на кубинския лидер Фулхенсио Батиста, от когото ражда син Антонио, който пък е бащата на Мариела. Ето какво каза в интервю за "Уикенд" Мариела.

- Г-жо Нордел, от няколко дни сте в България, поставена под карантина. Разбрахме, че още на летище „София” сте била „вкарана в приключение”. Какво точно се случи?
- У дома съм си, чета, работя. ВАС отмени заповед №130 на министър Кирил Ананиев за карантинните мерки заради превишаване на правомощията, некомпетентност и като противозаконна. За съжаление, мен не ме хваща тази „амнистия”, защото заповедта беше валидна до 13 май. Аз влязох в страната 14 май и съм под карантина въз основа на заповед 265 от 14 май тази година. В знак на протест срещу абсурдните и противоконституционни нормативни актове в България, срещу безхаберието на нашите политици и „компетентни органи” обявих гладна стачка. От 15 май съм на вода от чешмата. Чувствам се много добре!

- Какво се случи на летището?
- Порази ме и грубото държание на здравната инспекторка, която ме обслужи на летището в 21 часа на 14 май, след като кацнах с полета от Айндховен. Тя ме издърпа от цялата редица чакащи. Дебнеше с един таблет, на който видях моите данни. Като ме зърна, възкликна: „Ела тук! Тъкмо теб чаках” Завлече ме на служебното КПП, където проверяват екипажите, а не обикновените пътници и настоя да ми регистрира паспорта, все едно съм влязла в България. След това не ме пусна да мина границата, а ме върна отново в безграничната транзитна зона.  После си обясних защо го е направила – за да не мога да откажа да подпиша документите и да се прибера със същия полет обратно. Държа се грубо и невъзпитано, отказа да отговори на въпросите ми и ме заплаши, че ако много питам и зная, можела да ме въдвори и на друго място да си изкарам 14-дневната карантина. Един приятел от полицията после ми обясни, че „другото място” е било ареста към летището... Накара ме да подпиша  „Декларация за запознаване с предписание за поставяне под карантина” и още един документ на таблета й, който не ми позволи да прочета. Като й зададох въпрос: „Защо е това преднамерено отношение само към мен?”, троснато ми измърмори: „Защото си ми симпатична”. Така действат отговорните органи, на които са им дали някаква власт - по симпатии...

- Обявихте, че ще търсите правата си по съдебен път...
- Да, вече се свързах с адвокат и той ще внесе жалба в Районния съд София. Също изпратих писмо до негово превъзходителство шведския посланик, отговарящ за България и Министерство на външните работи на Швеция, тъй като съм шведски гражданин.

- Напоследък се говори за арестите покрай Васил Божков, задържани са и членове на семейството му. Вие също сте се познавали добре, а се носят и различни слухове...
- Можех да съм на мястото на ЛиЛана, ха-ха-ха. Шегувам се, не искам нейното място. Да, срещала съм Божков покрай шведския си съпруг, който проявяваше интерес в бизнес аспект към него. Интересна личност е Божков, съчетава острия ум на математик, шахматист, който предвижда 7 хода напред и на момче от Родопите, което гледа да те впечатли. Но едно трябва да му се признае - кавалер е и цар на щедрите жестове. Умее да впечатли една дама.

- Защо отказахте да бъдете в романтични отношения?!
 - Какво да ви кажа? Веднъж като пътувахме в колата, той си сложи ръката на коляното ми и директно предложи: „Искаш ли да ми станеш любовница?”. Прозвуча ми като Стефан Данаилов в „Дами канят” – „Ти, знаеш ли, че имаш страхотни очи”.  Разбира се, че му отказах. По това време бях омъжена, но дори и да не бях, не бих му станала любовница - просто не е мой тип. Въпреки че обичам силните мъже и тези, които са се доказали. Енергията, която Божков излъчва, е особена. Не мога да ви я опиша с думи. Честно казано, винаги аз съм избирала мъжете си, а не те мен.

- Не е пожелал да бъде с вас силово, против волята ви?
- Това са пълни глупости. Четох, че уж имало някакви изнасилено от него момичета, което е несериозно. Божков имаше успех с жените и едва ли някоя е била с него против волята си. Наистина е обаятелен, но просто не е мой тип.

- Как ще завърши според вас сагата с него?
- Ако продължава така - на час по лъжичка с информацията, ще завърши печално като Цветан Василев. Според мен, трябва да е по-смел и радикален. Той вече няма какво да губи и трябва да рискува. Чувам, че може да стане защитен свидетел на Кьовеши, тя е боец и хич не си поплюва. Друг вариант е просто да удари по имиджа на покровителите на противника му - в момента, в който протежето им стане неудобен, те самите ще го махнат. Западняците не търпят някой или нещо да им накърнява имиджа. В мига, в който международните медии гръмнат с информацията на Божков, чадърът над противника му ще падне. За целта обаче трябва да представи всичко, пълните доказателства, а не както сега - с пипетката по капка. Трябва да му е ясно, че не е в позиция да се пазари и следвайки досегашната тактика – по малко да пуска това или онова, само ще загуби.

- Правиха ли ви тест за коронавирус?
- Нямам вирус. Напълно здрава съм. Не ме мислете!
   

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !