Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Кралица Елизабет се крие в храсти и шамаросва племенника си

отпечатай новината

26.05.2020 13:39 | Видян 2312 пъти

Кралица Елизабет се крие в храсти и шамаросва племенника си

Кралица Елизабет II може би изглежда като олицетворение на елегантност и уравновесеност, но дори тя понякога губи контрол над ситуацията. В новия документален филм за живота на монарха, „Our Queen: Inside the Crown“, е включена сцена, която показва как кралицата се опитва да избягва определен гост на един от приемите си. Тя даже се крие в храст, за да не го срещне.

Случката става през 1978 година, когато тогавашният румънски президент Николае Чаушеску посещава Бъкингамския дворец. Според списание „People“, кралицата се познава с много от световните лидери, но никой не е изпитвал търпението ѝ така, както Чаушеску. Тогава той е на визита във Великобритания за четири дни заедно със съпругата си. Въпреки неизвестността му сред широката публика, британското правителство решава, че президентът трябва да вечеря с кралицата.

„Пресата започна да разпитва външния министър“, казва Робърт Хардман в документалния филм. Той дори отбелязва, че хората започнали да се чудят защо въобще „това чудовище е във Великобритания“. Според лентата, кралицата и принц Филип са посрещнали Чаушеску на лондонската жп гара „Виктория“. След това всички те са се отправили към Бъкингамския дворец, возени с карета.

Що се отнася до скриването в храста, Хардман твърди, че се е случило когато кралицата е разхождала кучетата си. Той не е сигурен, че Чаушеску дори е разбрал за станалото. „Когато те бяха в двореца, Елизабет изведе коргитата си на разходка в градината и видя, че Чаушеску идва към нея от другата страна на пътеката. Тя заяви, че не иска да говори с него и за първи пър в живота си се скри в храст, за да избегне гост“.

Робърт не е единственият човек, който говори за неприятната визита. „Кралицата се примирява с характера на много хора, но Чаушеску беше непоносим“, казва бившият външен министър Дейвид Оуен. Той допълва, че Елизабет многократно е показвала, че не харесва тази среща.

Историята с храста обаче е само част от интересния живот на кралицата, който остава скрит от обществото. В новата си автобиография, Елтън Джон разказва за чаено парти с монарха, принцеса Маргарет и нейните деца – Лейди Сара Чато и Дейвид Линли. Според музиканта, Елизабет II е помолила племенника си да погледне сестра си, която не се чувствала добре. Той обаче отказал.
„Когато той няколко пъти отказа на кралицата, тя леко го удряше докато изричаше думите „Не спори с мен. Аз съм кралицата“, пише Джон.

Когато кралицата видяла, че Елтън става свидетел на сцената, тя му намигнала. „Знам, че пред обществото тя е доста сдържана, но зад затворените врати на двореца е доста забавна“, добавя музикантът. След като Елизабет е ударила няколко пъти племенника си, той все пак е отишъл да погледне състоянието на сестра си.

Източник: tialoto
Снимка: БГНЕС

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !