Провокативната сладкарка Стефани...

Провокатната сладкарка Стефани е поредният участник,...

Деси Слава стана баба

Синът ѝ Майки я дари с внучка, която носи името на...

Среднощна хакерска атака манипулира Царица Роза

отпечатай новината

29.05.2020 17:19 | Видян 828 пъти

Среднощна хакерска атака манипулира Царица Роза

Мощна хакерска атака, проведена във времето между 02,00 и 06,00 часа на 29 май е довела до нерегламентирано отразяване на подадените гласове за бъдещата Царица Роза 2020!, съобщи създателят на сайта за провеждания от община Казанлък конкурс  Станислав Иванов. Използвана е била специализирана програма за ботове, която е изкривила реалната обстановка и подредба.

В един  от случаите е имало подадени над 4 000 вота за едно от 24-те момичета, претендиращи за короната.  По този начин към обяд на 29 май на първо място е „качено“ момиче, което преди атаката е имало съвсем скромни резултати.

Атаката е стартирана часове след публикация в местен сайт ,в която се изразяват опасения, че конкурсът е предварително опорочен.

Станислав Иванов не се наема да коментира дали  хакерската атака е свързана с публикацията, според него възможно е да става въпрос и за друга „инициатива“.

„Със журито взехме решение тези гласове да не бъдат отчитани, защото са генерирани със скрипт. Ние ще продължим да държим вотът да не бъде манипулиран, за да бъде изборът на Царица Роза честен.“, настоя разработчикът. След дълъг дебат е решено да няма дисквалифицирани участнички , тъй като момичетата нямали вина за случващото се в киберпространството.

По думите на Станислав Иванов сайтът queenrose.eu, чрез който става възможно гласуването е подарък за община Казанлък от фирмата му, лично той не познавал лично нито една от претендентките.

В коментар за случилото се членът на журито, световноизвестният педагог-физик Теодосий Теодосиев заяви: „Всички знаем, че българската майка ражда най-талантливите деца в света. А  сега се убеждавам – и най-красивите. Надявам се тези прекрасни момичета да имат високо самочувствие, да бъдат все така лъчезарни и да украсят Света и околните светове!“.

Финалът на конкурса за избор на 52-та Царица Роза е обявен за 10 часа на 1 юни.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !