Стоичков запя с Тони Димитрова и...

Христо Стоичков запя в зала 1 на НДК. На мястото, където...

Зрители питат имало ли е проникване...

Все още цари мълчание след голямата изцепка в последния...

Неда Антонова раздава автографи на ПроЛетен базар на книгата

отпечатай новината

23.06.2020 12:19 | Видян 853 пъти

Неда Антонова раздава автографи на ПроЛетен базар на книгата

Заповядайте на 24 юни (сряда) от 17,30 часа на „ПроЛетен базар на книгата“, в парка пред НДК (откъм бул. „Патриарх Евтимий“), шатра №4 – Издателска къща „Хермес“. В книгата „Безмълвие“ Петър Баанов, мирското име на Паисий, е висок, рус и синеок младеж, достатъчно образован за своето време.

Той е изпълнен с енергия и обладан от амбиция да живее във Виена, да търгува в тамошната кантора на брат си Вълчо, там да се задоми и децата му да не бъдат „робове“... Но Петър извършва грях – неволно убива момичето, което харесва. И вместо към Виена, животът му поема към монашеската килия при брат му Лаврентий в Хилендар, за да търси опрощение...Следват десет години, за които и до днес историята и манастирските хроники мълчат.

Години на странстване, време на мизерия, смъртни опасности, унижения, разкаяние и любов... Бяла лястовица за простите хора в селата и черна овца сред манастирското братство, проигумен Паисий накрая намира път за спасение на душата си. Той посвещава остатъка от своя живот, за да даде на българския род памет и история. Неда Антонова е автор на повече от двайсет романа, по-голямата част от тях сюжетно свързани със събития от българската история. На особен читателски интерес се радва трилогията „Възкресените“: „Царица Елеонора Българска“, „Неговата любима.

Ботев и Венета – баладата на века“, „Съвършената. Преподобна Стойна – неканоничната светица“, а също романът за Васил Левски „Любовта и смъртта на първия след Бога“. Нейни книги са преведени на френски, руски, чешки и полски. Неда Антонова е единствената жена, удостоена с литературната награда „Златен меч“. Днес писателката живее и работи в Търговище. Издателска къща „Хермес“ ви кани на „ПроЛетен базар на книгата“ 2020 в град София.

Заповядайте в периода 22 – 28 юни в парка пред НДК (откъм бул. "Патриарх Евтимий"), където ще ви очакват любимите ви заглавия от ИК „Хермес“. На шатра №4, всеки ден от 10:00 до 20:00 часа ще може да закупите книгите на едни от най-обичаните български и чужди писатели с 20% отстъпка! На щанда ще намерите бестселъри като „Тънкото изкуство да не ти пука“, „Лечителят медиум“, „Малък наръчник по хюга“, „Моите приятели животните“, книгите на Джени Хейл, Джоджо Мойс, Жозе Родригеш душ Сантуш, Даниъл Силва, Сандра Браун, Джейми Оливър и много други.

Редом с тях ви очакват най-новите романи на Неда Антонова и Георги Мишев, както и любими заглавия от Ивинела Самуилова, Владимир Зарев, Недялко Славов, Александър Секулов, Емил Андреев, Камелия Кучер, Деметра Дулева, Димо Райков, Георги Божинов.

Вълнуващи трилъри, романтични четива, книжна компания за ваканцията, интересни заглавия за най-малките или идеи за подарък - на шатрата на ИК „Хермес“ ще откриете книги за всеки в семейството! Заповядайте на „ПроЛетен базар на книгата“ - София, шатра №4, от 22 до 28 юни, за да споделим радостта от четенето!

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !