Определиха “Съседите” за най-голямото...

“Най-голямото откритие беше малък павилион, на брега...

Ясни са финалистите в конкурса Пролет`24

Известни са финалистите в Конкурса за нова българска...

Загубеното куче се прибра у дома след 10 дни в неизвестност

отпечатай новината

25.06.2020 10:10 | Видян 1008 пъти

Загубеното куче се прибра у дома след 10 дни в неизвестност

След десетдневно издирване, куче и собственикът му се намериха. Историята на Явор Гечев от фондация "Четири лапи" и домашния му любимец Шерлок трогна потребителите в социалните мрежи, а десетки хора тръгнаха по следите на изгубения домашен любимец, предаде bgonair.bg.

Преди 2 седмици на обичайната разходка в парка около НДК, двегодишният Шерлок се отскубва от собственика си и поема в неизвестна посока.

"Той просто избяга буквално пред дома ми, в познат квартал, очакванията ми бяха, че по-скоро ще тръгне в посока към вкъщи. Буквално метри го деляха, но той е тръгнал в обратна посока",

Очакванията, че Шерлок ще се прибере сам не се оправдават, а за Явор Гечев започва голямото търсене.

"Започнах да търся съдействие от хората чрез социалните медии, защото човек сам не може да се справи с търсенето на куче, което е избягало в неизвестна посока. Разчитах много на подкрепата на приятелите си. Поне по 8 часа на ден обикалях не само аз, но и мои близки", каза той.

И точно когато надеждата започва да се изпарява, идва и добрата новина. След 10 дни в в неизвестност, Шерлок е отрит на километри от дома си.

"Вчера следобед го намерихме, прекара една нощ в дълбок сън. В квартал "Фондови жилища" от жена, която е видяла обявата за него, познала го е. Поскитал е доста, но в крайна сметка е направил това, което реално очаквах да направи – да се спре в някой квартал, в който е по-спокойно и да се задържи там", разказва още Гечев.

След раздялата Шерлок и Явор отново са заедно. Собственикът на кучето признава, че да загубиш домашен любимец е често срещано явление, а стопаните трябва да предприемат мерки, за да могат да намират животните си.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !