Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Сами сте виновни, че ви лъжат на морето: Ангелкова

отпечатай новината

01.07.2020 15:19 | Видян 1970 пъти

Сами сте виновни, че ви лъжат на морето: Ангелкова

„Българите, които посещават морските плажове, и надплащат нереални цени на услуги и стоки, са си виновни сами, тъй като не гледат табелките на концесионерите, както и менютата в заведенията за бързо хранене”, отсече Министерството на туризма. Отваряме скоба, за да посочим, че същото ведомство под вещото ръководство на Николина Ангелкова раздаде плажните концесии, а именно на тяхна територия е проблемът, вече не за 2, а за 20 години на ВИС и СИК.

Всъщност де факто ги държат трима босове, известни с борческите си псевдоними 3 М, като не броим бизнесмена, финансирал прословутата къща в Барселона и оженил се скорострелно за нейната обитателка, на която може да бъде дядо, след разкритията на испанската преса. Той държи ивицата в Приморско.
 
Семейството, платило 64 лева за ползване на четири шезлонга и два чадъра на южния плаж в Слънчев бряг, е жертва на техническа грешка, добавя Министерството на туризма. Това става ясно след незабавна проверка на ведомството.

При нея станало ясно, че на плажа са поставени табелки за цените на плажните принадлежности, които са по четири лева за чадър и шезлонг, не над 10, както са били принудени да платят туристите, а в резултат на злоупотребите, ведомството е направило специална секция на сайта си, в която е публикувало цените на всички плажни принадлежности по всички платени плажове у нас.

Само напомняме, че Николина Ангелкова, не друг, изрече крилата фраза, че по морето този сезон чадърите ще бъдат на „нулеви и още по-символични цени”. Срещу което концесионерите реално получават компенсации за милиони от държавата, т.е. от нашия джоб на данъкоплатци. Пак по волята на Ангелкова. Публична тайна е, че цялата политика на министерството се определя от един от едрите концесионери. То даже не си и прави труда да го отрича.

Преди дни стана ясно, че български туристи са платили по шест лева за сядане на барбарон в заведението Клуб 35 на плаж Нестинарка в Царево, иначе останалите маси и столове били безплатни.
А цените в заведението – видно от касовия бон – са били впечатляващи – литър българска минерална вода струва 5 лева, проста порция пържени тиквички – 10 лева порцията и т.н..

Гражданите са виновни, когато не правят разлика между търговските площи на плажовете, и безплатните принадлежности на самите плажове, смятат от министерството на туризма, чиято работа всъщност е концесионерите ясно да разграничават едното от другото и да бъдат яко глобявани, когато не го правят:

„Важно е да се направи ясно разграничение между плажните принадлежности, предоставяни на посетителите на плажа чрез допълнителните търговски площи към заведенията за хранене, и „плажните принадлежности“ – чадъри, шезлонги, постелки, плажни дюшеци и други, използвани от посетителите на морските плажове“, и „допълнителната търговска площ“ към заведенията, където се допуска разполагане на преместваеми подиуми с тенти, чадъри, шатри и други слънцезащитни устройства с маси и столове за консумация.

Въпреки документирането от много български туристи на обратното, Министерството настоява, че „обвързването на ползването на плажните принадлежности с други предоставяни услуги е абсолютно забранено и през целия сезон това ще се контролира стриктно чрез проверки”.

Интересно е, че ни звук, ни стон не идва от ресорната по тази проблематика Комисия за защита на потребителите. Нейния председател Димитър Маргаритов, който все още взема тлъстата заплата от нея, въпреки че мандатът му изтече преди повече от 3 месеца, стана известен с невероятните покупки на мезонети в центъра на София за 500 евро на квадрат, заради назначаването на съпругата си като изпълнителен директор на фондацията на издателство Просвета – София, което е лидер при учебниците, докато кумът на семейството е министър на образованието. Дейността на фондацията се финансира от европейската агенция на МОН ЦРЧР, а съпругата на шефа на КЗП е и съдружничка на министершата.
 
Относно случая, в който на клиенти бе поискана такса от 5 лева за интернет на плажа, нищо че не го използват, понеже имат в абонаментите си, което се случи на Златни пясъци, Министерството на туризма – оказва се – нямало правомощия да прекрати тази практика, тъй като „това касае услуга, предоставяна по Закона за електронните съобщения и Закона за потребителите, контролът върху който се осъществява от Комисията за регулиране на съобщенията и Комисията за защита на потребителите“.

Което в превод ще рече, че Министерството може да даде нашата собственост – плажа на концесия, по закон трябва да контролира как тя се изпълнява, но не може да се меси, когато с нашата собственост се злоупотребява с цел измама. Честито!

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !