Бригада Нов дом ще подари голямо...

Дом, пълен с любов, смях и много игри, ще бъде изцяло...

Шеф Ангелов шокира всички с решението...

Шеф Виктор Ангелов даде втори шанс на талантливата...

Една от най-успешните роли на Орландо Блум е в България: Критици

отпечатай новината

01.07.2020 18:00 | Видян 1455 пъти

Една от най-успешните роли на Орландо Блум е в България: Критици

Екранният карибски пират Орландо Блум прави една от най-добрите си роли в премиерното заглавие The Outpost. Зад тази теза застанаха критиците отвъд Океана, след като филмът дебютира в отбрани киносалони в САЩ.

За да влезе в униформата на лейтенант Бенджамин Д. Кийтинг, Блум пропътува разстоянието до България, където в продължение на седмици студиата в Ню Бояна се преобразиха на афганистанския град Камдеш.

Именно на половинката на Кейти Пери режисьорът Род Лури повери една от главните роли в The Outpost, а от престижното издание The Hollywood Reporter сравняват лентата с един от основните претенденти за тазгодишните награди „Оскар - „1917“ на Сам Мендес.

Разликите, според авторите на ревюто се крият предимно в мащаба на използваните технологии и бюджета, който за сниманата у нас военна драма е чувствително по-малък.

„Впечатляващо напрегната игра на Блум“, „Истинска екшън звезда в лицето на Скот Истууд“ - това са само част от суперлативите на световната критика за The Outpost. От сп. Variety стигат и по-далеч, като обявяват филма за най-доброто попълнение в киноафиша за годината предвид световната криза с COVID-19.

Отчитат обаче, че филмът губи много, предвид че немалка част от киносалоните по света все още не функционират, а той ще се разпространява предимно на стрийминг. „Жалко е, защото основната сила на The Outpost е неговата способност да те потопи в историята, пренасяйки те в епицентъра на хаотичното действие.

А то неизбежно ще загуби част от въздействието си на малките екрани“, допълват от The Hollywood Reporter.

Изданията хвалят още и издръжливостта на актьорите и каскадьорите да се справят с физически изтощителната работа на терен, като не пропускат да отбележат заслугите за добрия резултат и на техническия екип, голяма част от който е съставен именно от българи.

Повече от месец екипът на продукцията в София работи върху изграждането на военен лагер, който да подслони Блум, синът на легендарния Клинт Истууд, Майло Гибсън и компания в полите на Витоша. Снимките към The Outpost се проведоха в края на лятото на 2018 г., а екранният Уил Търнър дойде в България в компанията на кучето си Майти.

Скот Истууд пък редуваше работата пред камера с физиотерапия за крака си, който бе навехнал лошо точно преди да щракне клапата на заглавието.


Източник: Монитор

Снимка: EW

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !