Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Модел със синдром на Даун стана звезда на Gucci

отпечатай новината

03.07.2020 13:28 | Видян 1061 пъти

Модел със синдром на Даун стана звезда на Gucci

18-годишната Ели Голдстейн, която е родена със синдром на Даун, стана първият модел с особености в развитието, който се е снимал в рекламна кампания на световната марка Gucci и се е появявал на страниците на списание Vogue.

Момичето от Илфорд, Северен Лондон, се снима за онлайн версията на италианското издание в реклама на спирала за мигли. Снимката й, публикувана в страницата на марката в Инстаграм, пожъна грандиозен успех, събирайки над 800 000 харесвания и стотици възторжени коментари.

От 2017 г. Ели работи към модната агенция Zebedee Management, която определя мисията си като стремеж да се увеличи видимостта на хората, които досега са били изключени от медийното пространство. Сред тях са личности със специални потребности, в неравностойно положение, трансссексуални и др. Голдстейн попада в модния бизнес случайно: нейна приятелка научава за агенцията от телевизията и уговаря майката на Ели да я заведе там.

Сега паралелно с модната си кариера момичето учи и актьорско майсторство в колежа Redbridge в Есекс. За по-малко от 3 години тя се е снимала в коледните кампании на супермаркети за козметика, в рекламен клип на спортните облекла Nike за Световното първенство по футбол за жени и др.

Както отбелязва BBC, в последно време фешън индустрията преминава през период на преосмисляне на отношението към установените от десетилетия стандарти за красота под натиска на общественото мнение, опитвайки се да се приспособи към изискването за по-широка представителност.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !