Снимки на дъщерята на Елизабет II,...

На 15 август единствената дъщеря на Елизабет II ще...

Вдовицата на Шарлопов сияе на морето

Вдовицата Боряна Шарлопова буквално пращи от сексапил....

Лили продаде фаталния апартамент

отпечатай новината

06.07.2020 13:30 | Видян 509 пъти

Лили продаде фаталния апартамент

Лили Иванова е продала фаталния апартамент в затворения комплекс „Силвър Сити“, за който преди няколко години я съдиха съседите, пише в-к „Телеграф“.

Жилището се намира до Южния парк в близост до американското посолство в местността Кръстова вада. Изпълнителката на „Панаири“ е трябвало да плаща такса поддръжка в комплекса, която включва разходите за чистачка, градинар, водопроводчик, асансьор, противопожарна безопасност и още куп други дейности. Вероятно не го е правила, тъй като не пребивава в жилището, но подобна такса е задължителна за всеки притежател на имот в затворен комплекс.

Затова домоуправителят Георги Хаджитодоров бе завел дело в районния съд срещу певицата по чл. 410 от ГПК, което е за неплатени парични суми до 25 000 лв. Едновременно с това бе пуснал още един иск за възбрана на имота и без да я питат дали ще се издължи, са приложили едното дело към другото. Разбрала, че ще трябва да се изправя пред съда, Лили веднага е звъннала на домоуправителя да си оправят сметките.

Така 3 месеца по-късно, на 25 юни 2016 г., делото е прекратено, след като тя си е платила натрупаните задължения, а Хаджитодоров е оттеглил иска си. След като е паднала възбраната, Лили решила, че при първа възможност ще се отърве от фаталния имот. Затова пуснала обява за продажбата му, а през ноември 2019 г. сделката е финализирана. Купувачът е 32-годишен мъж, който има фирма за търговия и е член на сдружение ДУЛО.

Той е броил 342 270 лв. на примата, която бе стопанка на жилището точно 10 г. През 2009 г. го купи за 201 430 лв., което прави печалбата й почти 150 хилядарки. Неин комшия в комплекса бе най-добрият европейски голф играч англичанинът Ник Фалдо, закупил 2 апартамента.

С цели два нови апартамента е попълнила богатството си фолкпевицата Емануела. Тя е броила за тях над 400 000 лв., като и двата се намират в столичния квартал „Манастирски ливади“. Последната й сделка е от 22 май 2020 г. Тя е с водеща компания за недвижими имоти за апартамент от 118 кв. м., находящ се на четвъртия етаж в затворен комплекс.

Към него има и 27 кв. м. гараж и за всичко изпълнителката на „Нотариално заверен“ е дала 188 150 лв. Половин година по-рано, през ноември 2019 г., тя си е напазарувала още едно жилище в квартала, като го е купила лично от 68-годишна жена. Имотът се намира на втори надпартерен етаж и включва гаражна клетка от 14 кв. м. и 55 кв. м. мазе. Всичко това е излязло на Емануела общо 254 257 лв.

С два нови апартамента на същата обща стойност (446 701 лв.) може да се похвали и актьорът Асен Блатечки. Докато певицата ги е платила кеш, той е изтеглил голям кредит през декември 2019 г. Жилищата са едно над друго на втория и третия етаж в стара кооперация в центъра на София и са по 252 кв. м. На техните адреси са регистрирани двете фирми на досегашните собственици – едната за консултации по управление и стопанска дейност, а другата за услуги, свързани с горското стопанство и дърводобива.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !