Ново издание на Ад в превод на Кирил...

След поредицата български преводи на „Божествена...

На път за Шенген в Темата на NOVA

Чували ли сте за село Шенген? Място с 1500 жители – в...

Бела Хадид обвини Instagram в расизъм

отпечатай новината

10.07.2020 10:05 | Видян 1535 пъти

Бела Хадид обвини Instagram в расизъм

Във вторник супермоделът разкри, че нейна история в социалната мрежа е била изтрита заради нарушение на правилата. Снимката, която показвала палестинския паспорт на Мохамед Хадид – бащата на Бела и Джиджи Хадид, е била изтрита заради подбуждане към тормоз и насилие. „Премахнахме снимката, защото искаме нашата общност да се чувства защитена и уважавана“, пише в официалното съобщение на Instagram, изпратено към Бела.

Звездата веднага използва платформата, за да уведоми последователите си за случилото се. „Instagram премахна снимка, в която само се казва, че баща ми е от Палестина. Instagram, коя част от гордостта ми от корените на татко се счита за тормоз, агресия, насилие или голо съдържание?“, попита моделът.

Хадид продължи с обръщението си и заяви, че тя се чувства жертва на тормоз, защото не ѝ позволяват да покаже истинското си потекло. „Не можете да изтриете миналото на хората. Не става така“. Тя все пак отново публикува паспорта на баща си, който показва, че Мохамед Хадид е роден в Палестина.

23-годишният модел сподели, че се чувства горда от корените си и накара последователите си да публикуват рождените места на своите родители. „Покажете им колко сте горди с потеклото си“. Според говорител на Facebook – компанията, която притежава Instagram, съдържанието на Хадид не е било премахнато заради националността на баща ѝ.

„За да запазим личното пространство на общността ни, не позволяваме да се публикува лична информация като номер на паспорт“, казва говорителят. Все пак той призна, че премахването на публикацията е било грешка. В случая на Хадид номерът на паспорта е бил замъглен, което по никакъв начин не нарушава правилата.

„Ще върнем поста и се извиняваме на Бела за грешката“, допълват от Facebook.



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !