Медии вече погребаха Чарлз: Пуснаха...

Редица руски и украински медии публикуваха новината за...

Принцовете Уилям и Хари възхваляват...

Принц Уилям похвали майка си Даяна, покойната принцеса...

Владо Карамазов влезе в Топ 35 фотографи в света

отпечатай новината

10.07.2020 11:55 | Видян 1447 пъти

Владо Карамазов влезе в Топ 35 фотографи в света

Актьорът Владо Карамазов може да се похвали с поредно постижение в областта на фотографията. Звездата на Народния театър се класира в Топ 35 в международния конкурс 35Awards. Той е получил сертификат за достигането на трети етап, където са попаднали по-малко от 4000 души от 173 държави.

„Участвах в един конкурс. Може би най-големият в света. Пуснах снимки два дни преди финалния слок. Нищо не знаех за него. В процеса на всички кръгове разбрах, че снимките, които участват, са почти половин милион, а фотографите  - 117 000, и че нивото е смазващо високо. Стигнах до финалите с професионалните фотографи. Това за мен като любител е много голям успех и за това го споделям. Дори съм в топ 35! Готвя се за следващото издание на конкурса“, разказа пред своята Общност във Viber той, като показа и снимка от сертификата.

В 35Awards могат да участват както професионални фотографи, така и любители. Журито на конкурса е съставено от 50 специалисти от 50 държави, а стоте най-добри творби биват поместени в албум.

Припомняме, че актьорът се влюбва във фотографията преди дълги години. Искрата пламнала с пълни сили отново покрай снимките на хитовата поредица „Дяволското гърло“- Точно с „Дяволското гърло“ нещата се преобърнаха.

Единият от режисьорите Павел Веснаков, който е и фотограф, отново ме запали. Започнахме само за това да си говорим. И като се прибрах от снимките си взех първия хубав апарат, после още един… и така влязох в целия този поток на фотографията.“, сподели преди време пред „Монитор“ той.

Кадър на екранния д-р Карагьозов дори бе избран за снимка на деня в края на миналата година от престижното издание Smithsonian Magazinе. Списанието е към Смитсониън – прочутия изследователски институт във Вашингтон.

След това той се включи и като лектор в уеб семинар на тема фотография.

Източник: Monitor



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !