Новата на Рачков влиза във Фермата

Тежка депресия налегна актьорът Димитър Рачков в разгара...

Кичка Бодурова стана болногледачка на...

Кичка Бодурова се е посветила изцяло на болния си съпруг...

От Плевен потегля първият лъч от похода По стъпките на Апостола

отпечатай новината

13.07.2020 10:20 | Видян 197 пъти

От Плевен потегля първият лъч от похода По стъпките на Апостола

От Плевен потегля първият лъч от националния туристически поход „По стъпките на Апостола“. За 26-та поредна година туристи от цялата страна преминават по стъпките на Васил Левски, за да се срещнат в Карлово на 18 юли - денят на рождението на великия българин, предаде БНР.

Националният поход „По стъпките на Апостола” е част от официалните тържества, започва преди години по идея на Васил Копчев, който днес е един от най-възрастните участници.

Броят на участниците тази година е по-малък. Днес първи тръгва по старопланинските пътеки IV лъч с ръководител Светослав Димитров. На 13 юли поема по маршрута си в Средна гора VI лъч с ръководител Асен Вълов. На 15 юли останалите 5 лъча се включват с преходи в Стара планина и Средна гора, като общо ще бъдат посетени 15 хижи.

На участниците ще бъде проведен специален инструктаж за изискванията на Министерство на здравеопазването и БТС за пребиваването в планината.

Походът се осъществява с подкрепата на Община Плевен. По традиция стартът ще бъде даден с поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на Плевен. Ритуалът ще се състои на 14 юли (вторник) от 18:30 часа.

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !