Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Посланикът на Израел говори за...

Горещ коментар за ескалацията на напрежението между Иран...

Марадона заплашва със съд носител на Oскар

отпечатай новината

15.07.2020 12:35 | Видян 686 пъти

Марадона заплашва със съд носител на Oскар

Диего Армандо Марадона обмисля съдебни действия срещу носителя на „Оскар“ Паоло Сорентино и Netflix заради бъдещия филм на режисьора „Беше ръката на Бога“ (или „Това беше Божията ръка“).

Според адвоката на легендарния футболист – Матиас Морла, Сорентино и стрийминг платформата използват имиджа на Марадона без той някога да им е давал разрешение за това. Още повече, заглавието на филма се позовава на паметна фраза на бившия аржентински голмайстор, използвана от него, за да опише гола, който вкара срещу отбора на Англия на Световното първенство през 1986-а, и тя си е негов патент.

Netflix и Сорентино категорично твърдят, че „Беше ръката на Бога“ не е нито спортен филм, нито филм за Марадона. Самият Сорентино говори за автобиографични елементи, за интимна и лична история за съзряването на един млад човек. За заснемането на лентата авторът на „Великата красота“ ще се завърне към своя роден Неапол от 80-те, когато е бил младеж.

По онова време Марадона е звезда на „Наполи“ и все още е икона за жителите на града. Сорентино пък е заклет фен на тима и на Марадона в частност. Антуражът на аржентинеца обаче е безмилостен: в миналото бяха създали голям проблем и на Долче и Габана, задето стилистите пуснали на свое ревю да дефилира манекенка с реплика на фланелката на футболиста.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !