Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Хората не станаха по-добри по време на пандемията: Малин Кръстев

отпечатай новината

23.07.2020 13:13 | Видян 1171 пъти

Хората не станаха по-добри по време на пандемията: Малин Кръстев

Тези популистки реплики, че ще станем по-добри, милосърдни и съпричастни по време на пандемия, не са верни! Дори е обратнито!" - категорично заяви пред България Днес актьорът Малин Кръстев и добави: - "Светът става все по-жесток и безкомпромисен. Страхувам се най-вече, че тази пандемия отключва в изолирания като в зоологическа градина агресия и демони, които трудно се овладяват. Не мисля, че хората станаха по-чувствителни към човешките проблеми."

Според Кръстев е необходимо доста време, за да си дадем ясна представа за пораженията, които ни нанесе и нанася тази криза.

"Театърът беше влязъл в страхотен ритъм, но този вирус ни взе публиката. Изолацията ни откъсна от най-важното нещо в това изкуство - контактът с жива публика. Да, онлайн излъчването беше спасителен вариант в този период, но той не дава онова усещане, за което хората имат спомен от представленията в зала. От друга страна, е добре за хората, които не са били на театър - това е шанс да видят представление и да влязат после в залата" - категоричен е актьорът.

"Вече ми е скучно. Дай Боже, да забравим бързо за този кошмар, който изживяхме. И за мен най-важното е след такава криза хората да покажат, че имат нужда от култура, за да може и държавата най-накрая да разбере, че този народ има нужда от езика си, от културата си и от това припознава авторитети. Защото идва поколение, което няма авторитети, респективно верни критерии. Това поколение става агресивно, започва да се дрогира и да убива с 300 км в час по улиците на София. Всичко това е следствие от липсата на авторитети. Авторитети можеш да припознаеш в качествени и големи хора. А ние дори не можахме с достойнство да почетем един Христо Явашев", тъжен е Малинко.
Актьорът, който само преди дни навърши 50 години, споделя, че не се чувства самотен и в момента работи върху пиеса, която смята да постави в Младежкия театър. Роденият късметлия по време на Великден е толкова сдържан и защото отдавна е разбрал, че дългосрочните планове само могат да разсмеят Господ. Преди време като момче влиза в италиански филм, където ромка от гигантската масовка му предсказва, че го "пазят отгоре" и никога няма да бъде беден.

"Късметлия съм, да. Докосвал съм се до велики хора - Леон Даниел, Коко Азарян, Домна Ганева и Николай Бинев, Явор Гърдев, Теди Москов, много са", споделя Кръстев.
Освен театъра актьорът обожава да шофира. Прави го, докато е на главата с шапката на Наум Шопов и слънчевите очила на Чочо Попйорданов, с когото приживе винаги са били добри приятели.
"Сега много се вълнувам от снимането на кратки филмчета за приятели, макар рядко да хващам камерата. Радвам се, че и синът ми пое по моя път и добре се развива", казва Малин.

Синът на Кръстев от колежката Станка Калчева - Борис, също е актьор и работи в школата на баща си. Навършилият половин век Малин е категоричен, че е важно на колко години се чувстваш.
"Физически остарявам като всеки, но не полагам много "умни" грижи за това, а и не ми остава време. За мен е по-важно, че се чувствам все още на 16 години или поне енергията ми е такава. Късметлия съм", категоричен е талантът.

Източник: България днес

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !