Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Боби Михайлов почна футболен бизнес

отпечатай новината

23.07.2020 13:43 | Видян 1613 пъти

Боби Михайлов почна футболен бизнес

Бизнес като спортен консултант е започнал бившият шеф на БФС Борислав Михайлов.
Половин година след като напусна поста, Боби М. се е заел да осребри натрупаните си международни контакти като шеф на футболния съюз. За да може всичко да е законово издържано, Михайлов регистрира преди месец специална фирма "Би Би Ем Консулт". Дружеството е с капитал от 5000 лв., а Боби е негов едноличен собственик. Предметът на дейност на дружеството е от консултации на треньори и спортисти, обучение на съдии и сделки с футболисти до участие в реализирането на проекти на ФИФА и УЕФА. Все дейности, пряко свързани с работата на БФС.

Според запознати чрез международните си контакти Боби може да стане част от усвояването на средствата, които двете международни федерации отпускат на футболния съюз всяка година. Вероятната му роля ще е на консултант, който да лобира за отпускане на средства срещу възнаграждение за услугите си, подозират колеги на Боби.
До момента БФС има спорен опит при усвояването на пари по проекти с чужди пари. Неотдавна стана ясно, че по времето, когато Борислав Михайлов ръководеше съюза, са въведени странни практики за харчене на средства от спортното министерство. Разследване на бТВ показа данни за злоупотреби при доставка на екипи за детско-юношеските школи и организиране на турнири. В разплитането на аферата се включи и прокуратурата, а разследването още не е приключило.

Наред с бъдещите си услуги като консултант Боби М. от години върти и друг мащабен бизнес. Интересите му са предимно в производстото на хлебни изделия и разработване на заведения. 

Източник: България днес

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !