Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Отлагат за догодина българския Comic Con

отпечатай новината

30.07.2020 14:04 | Видян 457 пъти

Отлагат за догодина българския Comic Con

Събитието Aniventure Comic Con 2020, което през септември трябваше да събере в София фенове, звезди от оборотни международни продукции, супергерои, косплейъри и ентусиасти на тема видеоигри, няма да се проведе.

Това обявиха организаторите днес, а като причина посочиха световната пандемия от коронавируса. „Решихме, че колкото и трудно да е това решение, би било най-разумно да отложим нашите планове.

Защото Aniventure Comic Con не е само мисия, фестивалът се превърна и в дом за много млади хора, и за онези с нестандартни интереси и виждания за света. Тези хора са бъдещето на България и точно затова смятаме за наш основен приоритет тяхното благополучие, здраве и безопасност“, обясняват от екипа.

Те допълват, че провеждането на родния Comic Con се случва благодарение на помощта на стотици доброволци, стюарди, доставчици и рентал компании.

„По предварителната му подготовка и в рамките на двата активни дни работи екип от общо над 1000 души, което прави Aniventure Comic Con най-мащабното събитие на територията на страната.

То обаче е и пряко зависимо от наличието на събитийна индустрия в България. Всички тези хора са засегнати директно от настоящата криза и се надяваме държавата най-после да погледне към този сектор, за да може събития като нашето да продължат да съществуват и в бъдеще“, казват още организаторите на феста.

Aniventure Comic Con ще се завърне догодина, като запазените дати са 11 и 12 септември.

Парите от билетите ще могат да бъдат върнати на феновете от локациите, на които са закупени.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !