Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Търсят кой да изиграе принц Филип в сериала Короната

отпечатай новината

10.08.2020 11:31 | Видян 1050 пъти

Търсят кой да изиграе принц Филип в сериала Короната

Не пет, както досега се смяташе, а шест ще бъдат сезоните на сериала „Короната“ (The Crown), посветен на британското кралско семейство, който през последните години спечели и зрителите на Netflix, и куп награди (3 отличия „Златен глобус“ и 8 ЕМИ).

Преди време сценаристът Питър Морган беше споделил: „Първоначално си представях 6 сезона, но когато започнахме да работим по сценария на 5-ия сезон, осъзнах, че сега е идеалният момент да спрем“. Впоследствие обаче той си връща думите назад, решавайки, че делата на кралската фамилия няма да се поберат в 5 сезона. Уточнено е обаче, че действието в поредицата няма да стига до наши дни, например до сагата с Меган Маркъл и принц Хари.

Започва да се очертава актьорският състав за последните два сезона. Освен Имелда Стантън, която ще се превъплъти в Елизабет II, поемайки щафетата от колежките си в предишните сезони Клер Фой и Оливия Колман, вече е ясна и актрисата, която ще изиграе принцеса Маргарет – сестрата на кралицата.

В третото си превъплъщение в „Короната“ тя ще има лицето на Лесли Манвил, която заявява, че ще е щастлива да се снима редом с добрата си приятелка Имелда. По-рано Маргарет беше Ванеса Кърби, а след това известната Хелена Бонъм Картър. Не е още избран обаче актьорът за ролята на принц Филип – съпругът на Елизабет, след двамата досегашни титуляри – Мат Смит и Тобайъс Мензис.

За момента няма сигурна дата за излизането на екран на четвъртия сезон, работата по който приключи преди пандемията от коронавирус. Единственото влияние на COVID-19 върху него бе това, че екипът трябваше да анулира партито, ознаменуващо края на снимките. Предполага се, че премиерата може да се състои към края на 2020-а, но за последните два сезона може би ще се чака още поне 2 години.

Четвъртият сезон разказва за 80-те и 90-те години на ХХ век и по време на него ще проследим съдбите на две иконични личности от епохата – Лейди Даяна и Маргарет Тачър. Те ще бъдат изиграни съответно от актрисите Ема Корин и звездата от „Досиетата Х“ Джилиан Андерсън.

Трите досегашни сезона от по 10 епизода бяха излъчени през 2016, 2017 и 2019 г.

Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Няма коментари към тази новина !